Вітаю Вас, Гость
Головна » 2010 » Лютий » 17 » Програми навчання та стажування для студентів та викладачів за кордоном . Презентація освітніх можливостей
20:57
Програми навчання та стажування для студентів та викладачів за кордоном . Презентація освітніх можливостей

Відділ міжнародних зв'язків та Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського  за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні презентували студентам та викладачам можливості участі у програмах обміну, стажувань, та наукових досліджень за кордоном.

Для студентів, викладачів та випускників навчальних закладів, які бажають навчатися в іноземному вузі або пройти стажування у наукових закладах ЄС 15 лютого було проведено презентацію програм освітніх можливостей за кордоном.

Начальник відділу міжнародних зв’язків КДУ імені Михайла Остроградського Андрій Маркевич та фахівець відділу Людмила Качала представили слухачам програми з освіти, стажування та роботи в Сполучених Штатах Америки та Німеччині. Серед освітніх та дослідницьких програм докладно було поінформовано про програми наукового обміну імені Фулбрайта. Також увага присутніх була зосереджена на програмах індивідуальних досліджень, докторських та пост докторських стипендіях Німецької служби академічних обмінів (DAAD), Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Нагадаємо, що у червні 2009 року відбулася поїздка 15 студентів КДУ імені Михайла Остроградського до Технічного університету Брауншвейг (Німеччина). Ця подорож була профінансована за рахунок стипендії Studienpraktika Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Крім того були представлені програми культурного обміну Work аnd Travel USA та Camp Ameriсa, у яких студенти університету беруть участь вже протягом декількох років.

Ірина Солошич, доцент кафедри екології, відповідальна за організацію роботи Товариства молодих учених, розповіла про нещодавно підписаний міжнародний договір про співпрацю між Кременчуцьким державним університетом імені Михайла Остроградського та Університетом Матея Бела (місто Банська Бистріца, Словацька Республіка). Цей договір дозволил розширити рамки співробітництва двох вузів, зокрема вже відбулися візити українських викладачів до Словаччини, студенти природничого факультету пройшли літню практику на базі природничого факультету МБУ. Доцент підкреслила важливість укладення Великого Договору, який передбачає обмін студентськими делегаціями, участь у конференціях та закликала студентів до активності у науковій роботі. 

Старший викладач кафедри соціально-політичних наук і координатор Європейського клубу  Олег Овчаренко розповів про можливості співпраці з польськими вузами та презентував деякі з основних польських освітніх програм у яких брали участь наші викладачі і студенти. Серед них були: Study Tours To Poland, пропозиції Ценрту досліджень Східної Європи Варшавського університету, програми Колегіуму Східної Європи з Вроцлава та інші. Слухачам була надана корисна інформація щодо умов стажування, фінансового забезпечення, необхідний пакет документів для поїздки.

Окрему увагу доповідачі звернули на освітні програми Європейського Союзу, у яких можуть брати участь українські студенти і викладачі. Зокрема програми TEMPUS, Erasmus Mundus,програми Жана Моне та інші. Учасникам презентовано було також Євробюлетень, та запропоновано ознайомитись додатково з брошурами, в яких детально описані умови участі у кожній програмі. Буклети та література спеціально для цього заходу надані Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Основною метою презентації було проінформувати студентів, аспірантів та викладачів про міжнародні освітні програми, фонди, стипендії, мовні школи, про можливості навчання і стажування за кордоном, показати молодим людям, що поїхати за кордон для обміну досвідом чи стажування можливо і не так вже й складно. Усім зацікавленим були надані адреси організацій, за якими вони можуть отримати відповіді на усі питання та додаткову інформацію щодо актуальних програм та запрошення до співпраці з Відділом міжнародних зв’язків та Євроклубом Університету.

Якщо стало цікаво – запрошуємо до нас!

Відділ міжнародних зв’язків – ауд. 5205, тел. 2-20-51

Європейський клуб – ауд. 15208а, тел. 0673768826

Кирило Єкімов, спеціально для Євроклубу

Переглядів: 2758 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0