Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Листопад » 4 » Кіно показати – це вам не абищо
11:12
Кіно показати – це вам не абищо

Тренінг для організаторів кінопереглядів відбувся в Просторі ідей 1 листопада.  Цього року до демонстрації кіно з Мандрівного фестивалю документальних фільмів про права людини DocuDays UA долучилося по кілька шкіл і професійних училищ, університет, бібліотеки у Кременчуці та Комсомольську, будинок культури та училище культури Олександрії.

 

Спочатку поговорили про свій інтерес до фестивалю та теми прав людини, визначали, яких знань бракує для ефективної організації показів. Учасники намагалися намалювати портрет свого глядача, тобто, тих, кому будуть показувати фільми, щоб краще зрозуміти, як і про що з ними варто говорити. Наявність чи відсутність художніх здібностей мало впливали на якість портретів. Для їх створення треба було думати та уявляти. Довелося  також дискутувати про те, кого ми малюємо: ідеального глядача, якого хотілося б бачити на сеансі або реальну людину, яка прийде в аудиторію. Чомусь ця частина тренінгу виявилася дуже веселою, хоч портрети вийшли досить песимістичними: з вітром або пустотою в голові, невизначеністю та купою проблем у оточенні і з каменем на серці. Добре, що хоч із прагненням до чогось доброго та світлого.

 

Потім перевіряли та доповнювали свої уявлення про права людини. Як це часто буває, з’ясувалося, що плутати права людини, громадянські та конституційні права – не дивина для багатьох. Тож намагалися якось з усім тим розібратися, адже глядачі теж будуть помилятися або задавати питання.

Ну і, звичайно ж, дізнавалися, як можна дивитися і обговорювати кіно та на що звертати увагу. Пробували самі обговорити переглянутий фільм та обміркувати, як могло б виглядати його обговорення з колегами.

Усіх бажаючих отримати ще більше інформації запрошуємо на чергові тренінги: 8-9 листопада – з прав людини (аплікаційна форма тут – http://goo.gl/n726Hj), а 15-16 – з проведення форум-театру (аплікаційна форма – http://goo.gl/ZGwWaa). А з 17 до 23 листопада щодня відбуватимуться кіноперегляди та правоосвітні заходи в рамках фестивалю.

Більше фото: https://vk.com/album-49366177_205352820 

***

Тренінги проводиться в рамках Мандрівного фестивалю документальних кіно про права людини DocuDays UA в Кременчуці. Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. У 2014 році фестиваль у Києві відвідали 38 200 глядачів.

По завершенні Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно).

Вхід на всі кінопокази – вільний.

Переглядів: 1038 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0