Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Знайомство з волонтерами Корпусу Миру у Кременчуці
19:04
Знайомство з волонтерами Корпусу Миру у Кременчуці

У п’ятнадцятому корпусі КНУ імені Михайла Остроградського 20 квітня відбулась презентація від волонтерів Корпусу миру (урядового агентства США, діяльність якого присвячена зміцненню миру та дружби між народами світу - ред). Організатором заходу виступив Європейський клуб університету. Усі бажаючі мали змогу прийти і наживо поспілкуватись з «носіями мови».



У ході зустрічі ми познайомились з Натаніелем і Джеймсом, двома волонтерами, які на разі викладають англійську мову у навчальних закладах Кременчука. Вони повідомили, що починаючи з 1992 року після підписання президентами Джорджем Бушем та Леонідом Кравчуком угоди триває співпраця між країнами. З того часу в Україні вже побувало 2 600 волонтерів.

Налічуючи понад 300 добровольців, програма Корпусу Миру США в Україні є найчисельнішою з програм у 75 країнах. Волонтери працюють в усіх областях України у 217 містах та селах. Добровольців розподіляють по всіх регіонах, зокрема економічно менш розвинених, де присутність американського учителя може позитивно вплинути на розвиток громади.

Після приїзду в Україну добровольці беруть участь в інтенсивній дванадцятитижневій підготовчій програмі. Вона включає в себе інтенсивний курс з української та російської мов, а також компоненти технічного та міжкультурного тренінгу. Під час підготовчої програми добровольці живуть в українських сім'ях. Після закінчення тримісячної програми вони переїжджають у населені пункти, де потім живуть і працюють протягом двох років.

Волонтери зізнались, що найбільш складним завданням на початку перебування в Україні стало дізнатись ціну квитка на проїзд у тролейбусі, а також отримати відповідь у перехожих на запитання котра година. Джеймс сказав, що люди були налякані, не розуміючи чого він від них вимагає. Також з’ясувалось, що після їх прибуття в Україну з липня минулого року американці найчастіше запитують: «Україна ─ це частина Росії?» або «О, ви в Україні, це там, поруч з Чорнобилем?».

«Ми пояснюємо, що Україна ─ це окрема держава протягом майже двадцяти років, і вважаємо нашим обов’язком розповідати усім своїм знайомим про Україну, адже насправді вони нічого не знають про неї».

За словами наших гостей виокремлюють три основні області їх діяльності: викладання та поширення англійської мови, розвиток громад, а також молодіжний розвиток. На сьогодні у Кременчуці працює 4 волонтери, у Полтаві їх налічується 6 чоловік.

Цікавою стала інформація про наявність ста таборів різних напрямків в Україні, організованих за підтримки Корпусу Миру. Деякі з них спеціалізуються на кінематографії, інші ─ мистецькі табори тощо. Проте розраховані вони в основному на студентську молодь.

Спілкування продовжилось у формі бесіди про життя волонтерів у нашому місті. Вільний час вони проводять біля набережної Дніпра, у парках та скверах, а також на різних культурно-масових заходах міста разом зі своїми учнями.

Наприкінці зустрічі волонтери повідомили, що створено Англійський клуб у Кременчуці, тому щотижня усі охочі можуть спілкуватись з представниками дещо іншої культури, ніж наша.

                                                                                                             Юлія Кучевська

Переглядів: 1189 | Додав: Пеппі | Рейтинг: 0.0/0