Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Лютий » 12 » Зріз культури колиски духовності Сходу
18:50
Зріз культури колиски духовності Сходу

 11 лютого у 15 корпусі КНУ імені М.Остроградського Європейським клубом була проведена чергова зустріч з ініціативи Cult.Cut. Цього разу вона була присвячена країні Південної Азії ─ Індії.


Протягом вечора усі бажаючі дізнались багато нового про культуру та побут однієї з найбільших східних країн. Дівчата навчились вбиратись у надзвичайно гнучкий одяг, що називається «сарі». Він складається з простого прямокутного шматка матеріалу (довжиною 6-8 метрів!), який обертають навколо жіночого тіла. Як з’ясувалося, стиль, колір і текстура матеріалу змінюються в залежності від регіону і соціального статусу жінки в індійському суспільстві. Налічують десятки способів загортання у сарі.


За стародавньою легендою сарі народилося на ткацькому верстаті ткача, який мріяв про досконалу Жінку. Блиск її сліз, шовк її гладкого волосся, кольори її постійних примх, м'якість її дотику усе це він об'єднав воєдино. Чоловік продовжував ткати і не міг зупинитися. А коли закінчив, то побачив на своїх колінах тканину завдовжки в декілька ярдів (1 ярд = 0,9144 метра). Після цього, як свідчить легенда, він відкинувся на спинку крісла з щасливою блаженною посмішкою.:)


Крім того, усім бажаючим було здійснено розпис тіла. З давніх часів малюнки на шкірі людини мали ритуальне значення. Їх використовували як талісман: наносили для захисту, лікування, зваблення, удачі, підкреслення свого статусу. Хну і мистецтво розпису тіла хною (татуювання хною) називають словом індійського походження «менді». Вважається, що чим тонші лінії та складніший візерунок, тим більше встигне дізнатись дівчина, і тим щасливіший буде її обранець.

Також усі учасники були залучені до чайного ритуалу. Чаювання в Індії — більшою мірою громадський захід, головна мета якого — спілкування з людьми. Цієї мети ми досягли з легкістю, куштуючи солодощі з молока та цукру, горіхів, фруктів та інших продуктів, які прийнято подавати до столу.


Про пісні та музику – годі й казати. Дякуючи Кременчуцькому музичному гурту «Агарті», мелодійні пісні у виконанні якого лунали протягом вечора, ми переконались у тому, що східна країна надзвичайно багата і на музичний фольклор. 

Ось так пройшло знайомство з Індією ─ колискою найдавніших цивілізацій.

Варто відзначити кількість учасників ініціативи. Нас цього разу зібралось аж 63 чоловіки!

…Вперше чуєте про ініціативу?! – приходьте наступного разу – матимете змогу долучитися до життя британців та більше дізнатися про острівну державу Західної Європи ─ Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії! До зустрічі на культкаті!:)

 Більш детальну інформацію можна отримати у Євроклубі за адресою:

вул. Красіна, 37/49 (15 корпус КНУ імені М.Остроградського), аудиторія 15208a

або за телефоном: 0961558766 (Юля).

 

Юлія Кучевська

 

Переглядів: 1095 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0