Вітаю Вас, Гость
Головна » 2010 » Червень » 2 » Відзначаємо День Європи на свіжому повітрі серед однодумців
12:04
Відзначаємо День Європи на свіжому повітрі серед однодумців

Нещодавно,  15 травня, в нашому місті було проведено вікторину для учнів до Дня Європи,. Переможці отримали багато подарунків, а мені й ще двом учням з нашого міста випала можливість поїхати на два дні до Всеукраїнського табору Євроклубів «Європленер – 2010» у місто Суми.

До нашої команди входили  5 осіб – я, Анна Каріка, учениця 26 школи, Андрій Василенко з гімназії №5 та Олександр Леванда з 4 ліцею, з нами також були  Людмила Павленко, Голова ЦДД «Альянс» школи №26 та Олег Овчаренко, голова ради ГО КІПЦ «Європейський клуб" .

Виїхали ми 30 травня пізно ввечері. Їхали спочатку потягом до Ромен, потім автобусом у Суми. Біля наукової бібліотеки у Сумах відбулася зустріч усіх учасників табору. Там ми мали змогу трохи поспілкуватися з новими людьми та познайомитися з організаторами цього проекту. Після знайомства поїхали за місто до табору.

Як тільки ми прибули на місце, почалося облаштування наметового містечка. Організатори нам розповіли розпорядок дня та правила перебування. Ми мали змогу поспілкуватися з волонтерами з різних країн: Орильєн з Франції, Лоренс з Німеччини та Ленка з Чехії. О 12 годині ми пішли на обід до їдальні біля нашого містечка. Годували нас  добре, страви були дуже смачні. Після обіду нас чекали веселі ігри, руханки, у яких приймали участь усі учасники з’їзду. Завдяки інтеграційним іграм ми мали змогу краще познайомитися один з одним.

Після веселого відпочинку прийшов час до презентації євроклубів. Усього були присутні 18 євроклубів, які приїхали до табору з усієї України: Суми, Дніпропетровськ, Кіровоград, Чернівці, Хмельницьк, Конотоп, Дубровиця (Вінницька обл.), Охтирка (Сумська обл.). Цікаво, що презентації проходили нестандартно: кожна школа презентувала не свій євроклуб, а клуб своїх партнерів. Це дало змогу більш широко ознайомитися з діяльністю інших клубів, а також – налагодити  дружні відносини з іншими школами. Хоч невдовзі почався дощ, але він не завадив нам закінчити презентації та приймати участь у інших заходах.

О 16 годині почалися Європейський квест для євроклубівців та конкурс знавців Європи для координаторів. Незважаючи на сильний дощ, усі учасники з гарним настроєм виконували завдання, а координатори у той час брали участь у обговорюванні спірних питань щодо Європейського Союзу. Настав час для вечері, і ми всі дружньо пішли до їдальні. Саме там організатори підвели підсумки дня й оголосили вечірню програму, а учасники, ситі та задоволені, пішли готуватися до дискотеки.

Після дискотеки усі зібралися біля вогнища, яке допомогли нам розпалити козаки з Сумського наметового табору "Січ", котрі також відпочивали разом з нами. Усі разом ми грілися біля багаття з чашкою гарячого чаю, розмовляли на різні теми та слухали пісні під гітару. Ось саме так: у теплі, у гарному настрої закінчився наш перший день перебування у таборі.

Ранок другого дня розпочався з зарядки. Погода після сніданку знову «порадувала» нас дощем, тож довелося перебувати у приміщенні їдальні. Усі учасники загальними зусиллями створили робочу атмосферу та почали приймати участь у Open Space «Можливості співробітництва європейських клубів в Україні». Спочатку кожний  пропонував свої варіанти співпраці євроклубів, а потім учасники поділилися на групи, кожна з яких у свою чергу працювала за окремим напрямком.  Метод «Вільного Простору» за неофіційних умов дає можливість знайти спільну мову між учасниками у вирішенні складних питань.

Після презентації результатів Open Space відбувся загальний збір табору. О 13 годині були підведені підсумки змагань та нагороджені учасники заходу. Також перед від’їздом усі мали змогу покуштувати святковий торт, який подарували нашому табору організатори з сумського Центру Європейських ініціатив. О 15 годині відбувся від’їзд. Збагачені позитивними емоціями, новими знаннями та  яскравими враженнями від табору євроклубів, вдячні організаторам за теплий прийом ми повертаємось додому. Чекаємо на нові зустрічі та знайомства!

Анна Каріка

Переглядів: 1223 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0