Вітаю Вас, Гость
Головна » 2009 » Грудень » 14 » У Кременчуці проведено регіональний конкурс творчих робіт з толерантності
19:43
У Кременчуці проведено регіональний конкурс творчих робіт з толерантності

     12 грудня у Кременчуцькому державному університеті імені Михайла Остроградського відбулося підведення підсумків та нагородження переможців регіонального конкурсу творчих робіт на тематику толерантності , проведеного під егідою Мережі Центрів європейської інформації України.

 

      Конкурс творчих робіт проводився протягом жовтня-листопада з нагоди відзначення "Європейського року креативності та інновацій" з метою пропагування провідної європейської цінності - толерантності в українському суспільстві засобами мистецтва та креативного підходу за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" (http://www.irf.kiev.ua) у партнерстві з Бюро інформації Ради Європи в Україні (http://www.coe.kiev.ua ) та проектом "Teraz Wroc?aw" (http://www.study-in-wroclaw.pl). Регіональним партнером ініціативи на Полтавщині виступив Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського у співпраці з освітніми закладами міста і області. На конкурс було подано близько 30 індивідуальних та колективних робіт від школярів-учасників євроклубів міста Кременчука і Полтавської області, які відображали їх розуміння толерантності. 
      До складу журі конкурсу були запрошені Головний спеціаліст Кременчуцького міського управління освіти з виховної роботи Ігор Процько, голова постійної комісії міської ради з питань освіти, молоді, спорту та ЗМІ Олександр Урін, завідувач кафедри соціально-політичних наук КДУ імені Остроградського Сергій Фарина, координатор Європейського клубу КДУ Олег Овчаренко. Нелегко виявилося визначити переможців у всіх номінаціях, забезпечивши об'єктивність оцінювання. Адже роботи були дуже різноманітними за жанром: ессе, глиняна пластика, пластилінова скульптура, акварель, графіка, аплікація, колаж, фото на папері та на тканині. Врешті, експерти одноголосно віддали перше місце учневі полтавської спеціалізованої школи № 5 Миколі Кривошею за роботи "Хатинка толерантності" та "Світ рівних". Після тривалих дискусій було вирішено присудити два других місця (Ганні Сенюковій (Кременчуцька ЗОШ №16) за роботу "Толерантність у серці кожного українця" та Федору Некосу (Кременчуцька ЗОШ №13) за роботу "Гармонія існування") та два третіх (Олександру Оленичу (Кременчуцький колегіум №25) за роботу "Толерантність - це коли ми всі різні, але всі рівні", Андрієві Марченку (Кременчуцький ліцей №4) за роботу "Промені толерантності". 
        Складно було визначитися з колективними роботами. Головною вадою стало запозичення ідей і сюжетів у інших авторів чи з підручників. Саме тому конкурсна комісія вирішила не присуджувати перше місце. Натомість друге місце було віддане ЦДД "Україна - Європа - Світ" Кременчуцького ліцею № 4 за роботу "Дім, в якому МИ живемо". Третє місце одноголосно було присуджене Євроклубу Полтавської спеціалізованої школи №3 "Вікно в Європу" за створення оригінальної футболки "Об'єднані в різноманітті". Окрему відзнаку отримали фотороботи "Інший - не значить гірший" і "Всі різні - всі рівні", виконані спільно студентами одразу трьох вишів Кременчука.

       Всі учасники отримали сертифікати та подяку від організаторів, а переможці - ще й подарунки від Бюро інформації Ради Європи в Україні. Після завершення урочистої частини заходу учасники переглянули та обговорили дискусійні відеоролики про права людини серії "Free to choose".

З роботами регіональних переможців конкурсу найближчим часом можна буде ознайомитися на сайті http://tolerant.org.ua

Переглядів: 1360 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0