Вітаю Вас, Гость
Головна » 2010 » Квітень » 1 » Тренінг «Нові моделі роботи з молоддю: стандарти, підходи, європейський вимір» для вчителів Кременчука
21:44
Тренінг «Нові моделі роботи з молоддю: стандарти, підходи, європейський вимір» для вчителів Кременчука

30 березня кременчуцькі опікуни шкільних євроклубів, та ті, хто бажає їх організувати зібралися в ліцеї №4, аби узагальнити досвід, отримати нові знання, знайти нові можливості співпраці.

Захід було ініційовано Кременчуцьким міським управлінням освіти та проведено тренерською командою Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб» у співпраці з тренерами Молодіжного ініціативного центру з м. Червоноград Львівської області.


Проведення заходу було обумовлено потребами учасників, що були виділені на основі мотиваційних анкет:

-                     Налагодження та підтримка сталого партнерства між євроклубами і школами в Україні і за кордоном.

-                     Розбіжності у трактуванні принципів, змісту, форм і методів роботи ШЄК.

-                     Бажання систематичного спілкування з колегами та іншими євроклубами України.

-                     Набуття навичок пошуку інформації про молодіжні програми, конкурси та проекти, підготовки документів, заповнення аплікаційних форм.

Тож метою тренінгу було ознайомити вчителів з сучасними моделями та формами роботи з молоддю, з європейськими підходами партнерства, навчити організовувати та планувати діяльність Євроклубів.

Молоді та досвідчені вчителі, керівники новостворених та давно існуючих Євроклубів визначали потреби та соціальні виклики для молоді. Завдяки інтерактивним вправам моделювали нові напрямки та форми діяльності, пробували створити ідеї проектів для Євроклубів, визначити напрямки залучення молодих людей до розв’язання проблем.

Учасники тренінгу розглянули відмінності між формальною та неформальною освітою, можливості використання неформальних методів у формальній освіті, та розбиралися з особливостями клубної роботи.

Цікавим було ознайомлення з досвідом мережі Євроклубів Червонограда, представленим координатором мережі євроклубів міста Наталкою Костишин та Наталкою Дячук. Євроклуби Кременчука і Червонограда вже мали досвід проведення  інтернет–конференції  на тему соціальних виключень, тож могли обговорити можливості подальшого розвитку цієї форми співробітництва. Особливий інтерес викликала співпраця червоноградських шкіл з закордонними школами та іноземними євроклубами.

Останній блок занять стосувався проектного підходу в діяльності євроклубів  і європейського виміру проектів. Учасники спробували визначити напрямки своєї роботи,  прописати концепції своєї діяльності та напрямки розвитку з урахуванням європейського виміру і орієнтації на суспільну користь.

  Завдяки підтримці заходу Представництвом Європейського Союзу в Україні, учасники мали можливість безпосередньо попрацювати з  інформаційними та методичними матеріалами, що використовуються у роботі європейських клубів.

Досягненням тренінгу організатори вважають прагнення до партнерства та співпраці шкіл, залучення молоді для планування роботи Євроклубів та проектної діяльності. Було задекларовано бажання створити Євроклуби у трьох школах міста, та пожвавити роботу у всіх інших. Побажання учасників стосувалися розширення співпраці шкіл міста з Мережею Центрів європейської інформації України.

 

Вміння дивитися на проблему з різних боків, позитивні емоції, можливості співпраці з новими колегами стали найкращою нагородою учасникам.

Переглядів: 1783 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0