Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Лютий » 20 » Традиції та звичаї загадкової Великобританії
20:46
Традиції та звичаї загадкової Великобританії

Чергова зустріч кулькатівців відбулась 18 лютого у 15 корпусі КНУ імені Михайла Остроградського завдяки Європейському клубу. Присвячена вона була Великій Британії (Ірландія розглядалась раніше).
Вечір, як і зазвичай, почався з чашечки запашного чаю. І це глибоко символічно, тому що за народами Британії міцно закріпилась слава найбільших поціновувачів чаю. Найчастіше вживають чорний чай з додаванням молока. Тому у культуру країни ми були посвячені, випадково розливши молоко на підлогу.:)
У сфері кулінарії острівна країна Західної Європи сповнена сюрпризів. З одного боку, це різноманітні страви з усіх куточків світу, з іншого, завдяки вродженому консерватизму, британці спромоглись зберегти традиційні наїдки у своєму споконвічному вигляді. Тому, дізнавшись про кухню країни та її чайну історію (опанувавши теорію, так би мовити) ми перейшли до більш цікавої справи ─ скуштували смачний пудинг, политий шоколадною підливкою ( це вже була практика). Крім того, зимового вечора кожний з нас отримав змогу зігрітись декількома ковтками глювайну (нім. Glühwein ─ розжарене вино). У нас це називається глінтвейном ─ гарячий алкогольний напій на основі вина. Традиційно його споживають в Австрії, Німеччині та Великобританії під час свят, які відбуваються безпосередньо під відкритим небом. Чергова зустріч кулькатівців відбулась 18 лютого у 15 корпусі КНУ імені Михайла Остроградського завдяки Європейському клубу. Присвячена вона була Великій Британії (Ірландія розглядалась раніше).
Вечір, як і зазвичай, почався з чашечки запашного чаю. І це глибоко символічно, тому що за народами Британії міцно закріпилась слава найбільших поціновувачів чаю. Найчастіше вживають чорний чай з додаванням молока. Тому у культуру країни ми були посвячені, випадково розливши молоко на підлогу.:)
У сфері кулінарії острівна країна Західної Європи сповнена сюрпризів. З одного боку, це різноманітні страви з усіх куточків світу, з іншого, завдяки вродженому консерватизму, британці спромоглись зберегти традиційні наїдки у своєму споконвічному вигляді. Тому, дізнавшись про кухню країни та її чайну історію (опанувавши теорію, так би мовити) ми перейшли до більш цікавої справи ─ скуштували смачний пудинг, политий шоколадною підливкою ( це вже була практика). Крім того, зимового вечора кожний з нас отримав змогу зігрітись декількома ковтками глювайну (нім. Glühwein ─ розжарене вино). У нас це називається глінтвейном ─ гарячий алкогольний напій на основі вина. Традиційно його споживають в Австрії, Німеччині та Великобританії під час свят, які відбуваються безпосередньо під відкритим небом.
 Утамувавши голод і спрагу, усі присутні поринули у розповідь-враження про острівну імперію від людини, що двічі побувала в Англії завдяки програмі «Молодь в дії». Побачили Тауерський міст (один із головних символів Лондона), Вестмінстерське абатство (готична церква столиці Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.), Букінгемський палац (лондонська резиденція монахів і найбільший за розмірами королівський палац з усіх діючих у світі), Лондонське око (найбільше колесо огляду світу: висотою 135 метрів, дальністю огляду 25 миль у будь-яку сторону), Біг-Бен (годинникова башта, відкрита в травні 1859 року).
Цікавою є історія про виправляння погрішності годинника. Раз на два дні його механізм ретельно перевіряється і змащується з урахуванням атмосферного тиску і температури повітря. Погрішність годинника на вежі Англійського парламенту складає не більше двох секунд. Для того, щоб виправити цю ситуацію, використовують старий англійський пенні. Монету кладуть на маятник, і він прискорюється на 2,5 секунди за добу. Так за допомогою пенні, який то додають, то прибирають, добиваються абсолютної точності ходу годинника.
Крім того, ми ознайомилися з національною валютою країни ─ англійськими фунтами стерлінгів і пенні – та дізналися про історію створення прапора Великобританії, що сягає своїм корінням у 1603 рік. Наприкінці зустрічі учасники насміялися вдосталь, познайомившись зі специфічним старим англійським гумором (на прикладі комік-групи з Великобританії ─ Летаючий цирк Монті Пайтона) і сучасним (сітком IT crowd).
Британська скетч-група Монті Пайтон, вершини творчості якої ─ комедії "Аероплан!", "Голий пістолет" та "Гарячі голови", - знайома широкому колу публіки. Свого часу ця комік-група зруйнувала усі шаблони глядачів незвичною побудовою свого шоу та, часом, абсурдним змістом.
Сітком (англ. situation comedy, sitcom) — жанр комедійних програм, що зародився в США на радіо в 1920 роках. У наш час сіткоми майже винятково є телевізійними передачами. Вони зазвичай складаються з постійних персонажів у звичайному оточенні, такому як дім або робоче місце.

Наступна зустріч відбудеться 4 березня о 17 годині в 15 корпусі КНУ ім. М. Остроградського, аудиторії 15207. Захід буде присвячений різноманітним традиціям чаювання, чайним приладам та напоям. Ви не знаєте, що таке калебас, бомбілья, або ж ні разу не куштували чай із самовара? Або ж, навпаки, Ви добре орієнтуєтесь в проведенні чайних церемоній? Тоді приходьте до нас! Ініціатива Cult.Cut передбачає особисту участь кожного, тож готуйте розповіді, презентації. Можете захопити із собою улюблену чашку, а також плед для створення більш затишної атмосфери.

Більш детальну інформацію можна отримати у Євроклубі за адресою:
вул. Красіна, 37/49 (15 корпус КНУ імені М.Остроградського), аудиторія 15207
або за телефонами: 0961558766 (Юлія), 0966066170 (Кирило).

Юлія Кучевська
Переглядів: 4784 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0