Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Вересень » 16 » Про здоровий спосіб життя на Кіпрі.
10:40
Про здоровий спосіб життя на Кіпрі.

«Здоровий спосіб життя для всіх» саме таку назву мав тренінг курс, який відбувся з 29го червня по 6 липня в кіпріотському місті Ларнака в рамках та за фінансової підтримки програми «Молодь в дії». Метою проекту було підвищити зацікавленість темою здорового способу життя серед простих людей, а молодіжних працівників надихнути креативними методами на роботу і залучення підлітків до здорового харчування й спорту.

 

Краще зрозуміти атмосферу й тематику тренінгу допоможуть буклет виданий організаторами (скачати можна ось тут https://www.salto-youth.net/tools/toolbox/tool/healthy-lifestyle-for-all.1558/) й відгуки учасників:  

Роман: «Наша поїздка до сонячного Кіпру почалася дуже вдало — самі того не очікуючи, ми сіли в таксі-лімузин. Було круто.

Приїхали ми одними з останніх (після нас було лише подружжя з Одеси, та дівчата з Білорусі), тому пропустили вечерю, як і частину знайомства. Але то не біда. За тиждень перебування на Кіпрі роззнайомилися.

Отже, темою проекту був здоровий спосіб життя для всіх. Подаючись на програму, я очікував що вона буде пов’язана з персональним здоров’ям. І тому було підтвердження у вигляді аплікаційних документів — там задавалося багато питань про улюблений вид спорту, щоденну активність і харчування тощо. Проте виявилося, що проект націлений на залучення всіх верств населення в здоровий спосіб життя. Ну що ж. ОК, соціальна робота так соціальна робота. Прийшлося динамічно змінити свої очікування.

Перші два дні були більш теоретичними. Нам розказували про харчування — здорове і нездорове. Були певні активності на інтегрування людей. Також говорили про типи здоровя. Загалом було нудненько. На третій день почалася якась практична робота. Ми створили банер проекту, розробили ігри, які мали на цілі залучити всіх (і здорових, і не дуже). Цей день на мою особисту думку вийшов найвдалішим. Проте самі учасники не були настроєні на плідну роботу. В результаті, із 5-ти команд на які були розділені учасники проекту (близько 25), свою гру презентували лише 2 (моя в тому числі). Інші три придумали гру, яку не можна було реалізувати прямо тут і зараз. Таке ставлення засмутило.

В наступні дні були активності на пляжі. Це було прикольно і тяжко (а ви спробуйте пробути на сонці 2-3 години коли температура досягає 40 градусів). Також ми бігали по місту і шукали людей для різних опитувань і залучень в наш проект. Це давалося нелегко, тому що наш готель був розташований, м’яко кажучи, не в найбільш людяному місці, а гуляти посеред дня в заасфальтованому місті не було бажаючих навіть серед корінних жителів Кіпру, не кажучи про туристів. 

Так промайнули 7 днів. Ми щось робили, про щось говорили... Результат? Насправді за всім говорінням і активностями ми не докопалися до суті — а як же врешті решт залучити особливих дітей до спортивних і активних ігор? Ми подумали, ми поговорили що це треба робити, проте як? Нажаль на проекті ми не знайшли навіть натяку на це.

Ще одним недоліком було те, що майже кожного дня учасники бігали по місту, опитували людей — про їх уявлення щодо здорового способу життя, здорового харчування і т.д.. Проте результату ми не бачили. По плану кожна команда мала ввечері демонструвати фото і відео матеріали. Проте до цього так і не дійшло.

Що я можу сказати врешті решт. Так, було в деякому сенсі цікаво. Адже це Кіпр, Середземне море, пісок і пляж. Було цікаво спілкуватися з молоддю. Проте на відміну від моїх попередніх проектів, «коммунікейшена» не було як такого. У вільний час більша частина людей занурювалася в соціальні мережі, а ввечері частина просто розбігалася по нічним клубам (різним).

Найкраще спілкування особисто у мене виникло з дівчатами з Білорусі (привіт Саша і Таня), з хлопцями з Естонії (здоровенькі були Роман і Стас) та з іншою командою з України (як поживаєте Валентин та Іра?).

З.і. Завантажуйте створені нами енерджайзери та симуляційні ігри з порталу Салто. Бо це є наш результат =)

з.і.і. А ще ми плавали на пароплаві в бухту, де змогли досхочу покупатися в прозорому й солоному Середземному морі.

з.і.і. Так я вже досить старий щоб тусити по клубам, я люблю створювати клуби прямо на місці, з блекджеком і .... »

Вікторія: «Это путешествие было для меня в новинку. Сказочное, захватывающее дух и по-своему родное.

Во-первых, первый раз я летела за границу. Во-вторых, - на самолёте! Мне понравились ощущения при взлёте и приземлении, а вот сам полёт не воспринимался… Когда мы приземлились в Ларнаке, и я вышла на свежий воздух, то он мне напомнил атмосферу перед дождём: так же душен и влажность повышенная. Но мне такая погода по душе, поэтому я сияла от радости.

В отель ехали на лимузине. Здорово так! Чувство какого-то всеобъемлющего счастья! Порадовал тёплый приём и новые лица. Так получилось, что сдружились с киприотами, итальянцами и эстонцами, а еще с президентом молодёжного клуба из Албании. Но больше всего я подружилась с одной девочкой из Армении. Никогда бы не подумала, что армянки бывают такими добрыми искренними людьми. Это было для меня настоящим открытием.

Тренер произвел хорошее впечатление и его жена. Вообще практически все там были дружелюбными, что радовало несказанно.

Разочаровывала меня лишь жара. В остальном всё было замечательно: уроки, а после – гуляния.

Эти умопомрачительные рокерские барчики! Ааа! Моя стихия:) Атмосферно, уютно, как дома. Люди отзывчивые, дружелюбные, всё покажут – расскажут.

Аянапа – это нечто! Слишком много людей, шума, толкучки, однако, для тусовщиков – самое оно. Мы же выбрали самый большой в Аянапе  и единственный в этом месте рокерский бар. Там фанатеют от SOAD.

А прогулка на корабле в Протарас! Волны, корабль, чистейшая Вода! Сказка!

В общем, впечатлений от поездки на Кипр у меня море!

Ассоциации с морским побережьем и пальмами: Майями или GTA: Vice City :)

Несказанно рада этому событию в моей жизни и хочу поблагодарить за возможность увидеть Кипр, познакомиться с новыми людьми и полезной информацией.

Еще раз спасибо за внимание и до новых встреч!»

Переглядів: 1162 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0