Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Листопад » 16 » Перше коло тренінгів проекту «Справа. Вголос» в Кременчуці завершене
20:54
Перше коло тренінгів проекту «Справа. Вголос» в Кременчуці завершене

Різні групи, різні проблеми й бачення журналістики. Що спільного? Всі вони живуть в Кременчуці, або близько до того й прагнуть щось робити в цьому житті. Та чи готові? А ми, приймаючи рішення про долучення до міжнародного проекту з медіа-освіти "Справа. Вголос", були дуже оптимістичні. Чи виправдаються наші оптимістичні очікування в кінці - побачимо. Наразі закінчилося тільки коло перших тренінгів для кременчуцьких школярів. 

 

Нарешті знайшлися всі чотири групи школярів, що братимуть участь у проекті з громадської журналістики. Вступний тренінг для останньої з них відбувся 13 листопада. Так уже склалося, що переважна більшість наших журналістів зі школи №31 – то дівчата, плюс один хлопець. Отож, журналіст у їх уявленні – то майже ідеальна людина: цілеспрямована, креативна, наполеглива, розумна та правдива. Вона багато спілкується з колегами й іншими людьми. Правда, довелося достатньо довго «витягувати» на усвідомлення, що ця людина ще й опрацьовує інформацію та ділиться нею з іншими.

Спробувавши попрацювати з різними джерелами інформації, школярі зрозуміли, що вони не завжди бувають достатньо обізнаними та інформативними. Тож доводиться обмірковувати та перевіряти отримані відомості, щоб не виявитися некомпетентними, або й смішними.

Список проблем, що турбують учасників, виявився достатньо довгим і різноманітним: нерозділене кохання, корупція та хабарництво, вибір професії, низька культура мовлення й відпочинку і багато іншого. Проаналізувавши теми на предмет їх важливості й нашої здатності щось змінити на краще, зупинилися на проблемі нетолерантності та приниження.

Очікуємо цікавого дослідження й ефективного проекту, результати яких будуть відображені в мультимах.

Переглядів: 1027 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0