Вітаю Вас, Гость
Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Наші в Криму)))
08:10
Наші в Криму)))
9-10 жовтня 2010 р в м. Сімферополь відбувся ярмарок локальних громадських ініціатив  «Кримський громадський простір». Організатори: громадська організація «Центр регіонального розвитку «Топ-Кая» в партнерстві з Всеукраїнською мережею «Громадські ініціативи України» за фінансової підтримки Національного фонду демократії США. Від нашого Євроклубу у заході взяли участь Діана Пінчук та Олексій Мусієнко. Подробиці «з перших рук» - від Діани.

 Бажаючи відпочити після насиченої діяльності останніх тижнів, ми з Олексієм дуже помилялись – пригоди не змусили себе чекати. Почалося все ще в Кременчуці, коли автобус до Олександрії було відмінено, а через дві години на нас чекав потяг... Все ж нам пощастило дістатись вокзалу вчасно. Сімферополь зустрів нас дощем, хоча днем раніше Олексій запевняв мене в сонячній погоді))).

Виявилося, що по Кримській столиці приємно гуляти пішки за будь-якої погоди. Вразила дерев’яна скульптура над дорогою – засохлому дереву було дане друге життя, до того ж красиве. Намилувавшись краєвидами, ми приступили до роботи на форумі.

Першого дня, 9 жовтня, ми отримали можливість познайомитись з активістами громадських організацій з усієї України. Як сказала одна з організаторів, Неля Лавриненко, громадська діяльність – це діагноз. Тобто, занурившись один раз, більше не можеш без цього  жити. Ми познайомилися з людьми, котрі вже більше десятка років працюють на благо суспільства, самотужки розробляють та втілюють різноманітні проекти, але при всій своїй зайнятості залишаються відкритими та усміхненими людьми. Спілкуватися з активістами дуже приємно – відчуваєш, що, доклавши зусиль, можеш сам що-небудь змінити на краще – допомогти в розбудові свого міського парку, або ж у розбудові громадянського суспільства в своїй державі. Ми також зустріли зовсім молодих ентузіастів, чиї організації існують менше року, але котрі сповнені бажання діяти...


Діяти… Саме це слово вживалось найчастіше другого дня ярмарку. Кожна організація, маючи свій стенд, презентувала себе з найкращої сторони – було безліч візиток, буклетів, фотографій, плакатів, відео-презентацій, майстер-класів. Ми презентували нашу організацію "Європейський клуб” – розповідали учасникам про себе, свої проекти, про мету нашої діяльності та наші спільні можливості. Зокрема викликали інтерес наші проекти «КІНОальтернатива» та «Кременчуцька літня екологічна школа». Всі учасники налагоджували між собою контакти, обмінювались досвідом та ділилися майбутніми ідеями.

Взагалі, ярмарок став захоплюючою подією. Ми розширили кругозір щодо сфери діяльності третього сектору та різноманітних цікавих проектів, як реалізованих, так і тих, що лише вимріялися. Сповнені новими ідеями, красивого осіннього дня з красивою датою 10.10.10 ми покинули Кримську столицю, вирушаючи до рідного Кременчука.

Діана Пінчук

Переглядів: 1090 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0