Вітаю Вас, Гость
Головна » 2009 » Вересень » 22 » МИРний євроквест або День Миру в парку Миру
21:16
МИРний євроквест або День Миру в парку Миру
Міжнародний день миру був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році для «поширення і утвердження ідеалів миру як у стосунках всередині всіх держав і народів, так і в стосунках між ними». Двадцять років по тому було вирішено щорічно відзначати 21 вересня як «день глобального припинення вогню і відмови від насильства» з закликом до держав, організацій та окремих осіб відзначати цей день, допомагаючи ООН підтримувати мир в усьому світі.
21 вересня міський Парк Миру став місцем мирного змагання школярів. Шість збірних команд учнів гімназії № 5 та загальноосвітніх шкіл № 28 та №1 стартували о 14 годині, аби весело та креативно випробувати свої знання з європейської тематики, народних пісень, географії, а також вміння організувати перехожих на участь у конкурсах. Організацію акції взяв на себе Європейський клуб «Діалог» гімназії № 5 ім. Т.Г. Шевченка.
Методичне забезпечення здійснював Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського. При розробці завдань були використані матеріали розсилки Мережі Євроклубів України.
Інтегровані команди навчалися спільно проходити перешкоди та долати труднощі. Замість суперництва вчилися партнерству. Завдання були спрямовані на демонстрацію не лише швидкості та винахідливості, але й знань про Європу, широкої ерудиції, згуртованості команди та вміння вести переговори.
Незалежно від того, яке місце зайняла кожна з команд, усі залишилися задоволеними. Адже що може бути краще, ніж свіже повітря, нові і старі друзі та нагода проявити свої творчі і розумові здібності в усій красі.
Прикріплення: Малюнок 1
Переглядів: 1637 | Додав: OlegO | Рейтинг: 5.0/1