Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Я та інші: ініціатива європейського клубу для вихованців інтернату
07:59
Я та інші: ініціатива європейського клубу для вихованців інтернату

 

      З 14 по 21 лютого у Кременчуцькому ліцеї-інтернаті ім. Макаренка для 25 вихованців пройшла п’ятидена творча майстерня подолання конфліктів «Я та інші». Проект  було задумано і реалізовано Євроклубом КНУ імені Михайла Остроградського у форматі «рівний-рівному» з метою вироблення в учасників навичок колективної співпраці та вирішення конфліктів. Студенти та старші школярі кременчуцьких навчальних закладів запропонували вихованцям створити відеофільми на вибрані ними теми, а вже під час колективної роботи над темами проводили рольові ігри, організовували лекції, вчили майстерності оператора, знайомили з технікою.

  З лекцією про історію кіно перед вихованцями виступили директор Кременчуцької станції юних техніків Костянтин Холодняк та координатор проекту Cinemahall у Кременчуці, Борис Марченко.



     Фахівці розповіли, як писати сценарії, дали консультації з акторської та операторської майстерності. А найголовніше, що учасники занять, навчаючись працювати у колективі, вирішуючи конфлікти, змогли втілити в життя мрію про власний фільм.

     В останній день тренінгу учасники організували міні-фестиваль свого власного кіно. Журі оцінювали результати роботи, ділилися своїми враженнями та вручали призи, які були надані представництвом Європейського Союзу в Україні. За активну участь у майстерні всі отримали сертифікати.


     Організатори переконані, що подібні ініціативи дають можливість підліткам відчути ефективність спільної роботи, стають основою для подальшого формування навичок молодого лідера. Сподіваємося, учасники постійно будуть використовувати здобуті знання і у майбутньому знімуть не один фільм, можливо «оскароносний»!

    Фільми, відзняті групами можна подивитися на YouTube за посиланнями:

http://www.youtube.com/watch?v=8hb4PeaqJI0

http://www.youtube.com/watch?v=m9UmGlplt6E

http://www.youtube.com/watch?v=NGtoNp1810E

http://www.youtube.com/watch?v=RFryYgTyfmw

   Відгуки учасників про тренінг були захопленими:

   Вадим, 6 клас: «Мені дуже сподобалось! А понад усе сподобалась можливість спробувати себе у ролі оператора!»

   Вікторія, 8 клас: «Було просто класно! Мені понад усе сподобався перший день, коли ми грали у різні командні ігри! А ще дуже сподобалися наші тренери.»

   Аліна, 7 клас: «Було дуже цікаво, я навчилася писати сценарій і грати у кіно, і мені хочеться надалі цим займатися! Хочеться дуже-дуже багато таких проектів!»

   Оксана, 6 клас: «Краще за все – це працювати над якоюсь спільною метою у команді. Наша команда була сама-сама дружна і завдяки цьому в нас все вийшло!»

   Антон, студент КНУ імені М. Остроградського, ініціатор проекту: « Мені радісно дізнаватись, що в Кременчуці є люди, які люблять кіно, які хочуть навчитися його робити і які його роблять! У цьому проекті через засоби неформальної освіти вдалося організувати колективну роботу та покращити дружбу. Учасники добре попрацювали, вони постійно фонтанували новими ідеями, навіть почали обговорювати плани наступних ініціатив. Сподіваюся, що ми змінили ставлення вихованців до себе і до нас, донесли, що навчання також може бути цікавим»

Антон Воробйов

Переглядів: 1034 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0