Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Листопад » 16 » «Євромайдан. Чорновий монтаж» вирушає у мандри
20:06
«Євромайдан. Чорновий монтаж» вирушає у мандри

Фільм-відкриття цьогорічного Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж» вирушає у подорож регіонами України і за кордон. Покази фільму відбудуться у рамках Мандрівного Docudays UA, що традиційно із жовтня до кінця грудня демонструє  найкращі кінокартини фестивалю. Разом із Мандрівним фільм побуває у більш ніж 230 містах і містечках України – Вінниці, Дніпропетровську, Києві, Кривому Розі, Львові, Житомирі, Тернополі, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Херсоні, в Донецькій області та у Криму.

 

Кременчук теж відкриває Мандрівний фестиваль фільмом «Євромайдан. Чорновий монтаж»! Показ відбудеться 17 листопада о 18:00 в «Просторі Ідей» (вул. Чапаєва, 36Б). Вхід – вільний!

Докладніше з програмою регіональних переглядів можна ознайомитись на офіційній сторінці Мандрівного фестивалю http://traveling.docudays.org.ua/

«Євромайдан. Чорновий монтаж» – це альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані – як щоденне життя, так і найгарячіші моменти.

«Фільм "Євромайдан. Чорновий монтаж"» стався несподівано. Ми готували ХІ Docudays UA і раптом зрозуміли, що не маємо фільму-відкриття. Під час подій на Майдані говорити ми могли лише про Майдан. Тож, звісно, і на відкритті фестивалю ми хотіли показати Майдан. Ми звернулися до режисерів, які знімали український протест, і попросили надати нам їхні найкращі кадри. Епізоди майбутніх фільмів про Євромайдан склалися у калейдоскоп революції, що не потребує коментарів», – розповідає PR-директор фестивалю Docudays UA Дар’я Аверченко.

Пропонуємо глядачам у регіонах переглянути хроніку Українського протесту, ще раз прожити три найцікавіші місяці нашої новітньої історії, відчути і побачити революцію очима молодих режисерів. Від каструль на голові до кийків і бронежилетів. Від ейфорії перемоги до оплакування загиблих Небесної сотні. Цього року на відкритті Docudays UA у Києві фільм зібрав рекордну кількість глядачів, і вперше за історію нашого фестивалю перегляд закінчився гімном України, щирими сльозами.

У ці дні «Євромайдан. Чорновий монтаж» також мандрує міжнародними кінофестивалями. У відповідь на численні запити фільм уже побував на фестивалі CinéDос-Tbilisi і в найближчі тижні буде також показаний у Голландії, Грузії, Канаді, Литві, Польщі, Чехії, Швеції, Швейцарії, Угорщині і навіть Росії. Фільм отримав спеціальну нагороду «Срібне око» на Їглавському міжнародному фестивалі документальних фільмів.

Покази фільму відбуватимуться у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках та установах пенітенціарної системи. Після кожного кінопоказу організатори традиційно запрошують глядачів на обговорення фільмів і тематичні дискусії про права людини в Україні з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями.

Запрошуємо також переглянути трейлер фільму та дізнатись більше на офіційній сторінці - https://www.facebook.com/EuromaidanRoughCut?fref=ts

Docudays UA  – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. У 2014 році фестиваль у Києві відвідали 38 200 глядачів.

По завершенні Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23-х регіонах України, Криму, міста Севастополь і Київ.

Вхід на всі кінопокази – вільний.

ХІІ Docudays UA пройде з 20 по 26 березня 2015 року у Київському будинку кіно. Дедлайн подачі фільмів – 30 листопада 2014 року.


Стежте за новинами на веб-ресурсах фестивалю:

www.docudays.org.ua

http://www.facebook.com/DocudaysUA

twitter.com/DocudaysUA

Переглядів: 967 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0