Вітаю Вас, Гость
Головна » 2010 » Травень » 18 » Етнопікнік, або Ὄλυμπος
19:30
Етнопікнік, або Ὄλυμπος
Одного сонячного травневого дня Євроклубом КДУ імені Михайла Остроградського для студентів та всіх бажаючих було ініційовано етнопікнік – знайомство з культурою чудової країни Греції. Темою була обрана Греція, адже саме вона являється колискою європейської цивілізації.

Тож 3 травня 2010 року було оголошено Днем Греції у Євроклубі!!! Кожен учасник був залучений до організації пікніка: хтось взяв оливки, інший – сир «Фета», деякі учасники готували на вогнищі та вертелі грецькі страви з м’яса. Лунали ліричні грецькі пісні, разом обговорили грецькі міфи та грецьких богів. Також мали нагоду ознайомитися з грецькою системою літочислення.

Присутність олімпійської символіки ─ вогню та стилізованого прапора ─ допомагала і надихала на спортивні досягнення, одержання перемоги в олімпійських іграх, якими були обрані бадмінтон, фрісбі та твістер між існуючими командами «грецького населення». Переможці були оголошені богами і богинями, мали змогу зобразити відомі міфологічні сцени,перевтілитися у грецьких героїв, філософів та священних тварин. На завершення усі учасники здійснили сходження на Деївський Олімп, де затанцювали найвідоміший грецький танець «Сіртакі». Майстром-хореографом виступила студентка факультету управління Діана Пінчук, а натхненником дійства – Олексій Мусієнко.

Усе дійство знайшло своє відображення в сотнях фотоматеріалів, що залишились на згадку про наше знайомство із унікальною країною світу ─ Грецією, а також весело та корисно проведений час. В світі є багато цікавого! Запрошуємо до нас зі своїми ідеями!

Юлія Кучевська
Переглядів: 1112 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0