Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Лютий » 23 » 500 днів до Євро-2012: роль молоді Кременчука в організації Чемпіонату
17:58
500 днів до Євро-2012: роль молоді Кременчука в організації Чемпіонату

22 лютого за ініціативи студентського активу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та Всеукраїнського центру волонтерів-2012 відбувся круглий стіл на тему підготовки та участі волонтерів у фінальній частині чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Зустріч організована за підтримки Європейського Клубу КНУ ім. М. Остроградського та Відділу міжнародних зв'язків університету. Учасниками заходу стали студенти навчальних закладів міста, представники влади, викладачі, журналісти. Гостем, а також експертом зустрічі виступив Миколай Воробйов, координатор інформаційного порталу «Всеукраїнський центр волонтерів-2012».

 

Експерт повідомив, що під час проведення Євро-2012 планується задіяти близько 12 тисяч осіб з усіх регіонів України ─ це безпрецедентний волонтерський проект для нашої держави. Адже досі наймасовішим заходом із залучення волонтерів в нашій країні було святкування 750 річчя від дня заснування Львова. Тоді в акції взяли участь 700 добровольців.

За словами гостя, буде 5 етапів відбору волонтерів УЄФА:

офіційна реєстрація на сайті www.uefa.com (літо 2011 року) 

співбесіда у приймаючому місті після відбору анкет; вихідний день (вересень-листопад 2011 року); 

кінцеве підтвердження або відхилення заявок кандидатів (до 20 грудня 2011 року);

безпосереднє навчання волонтерів в електронному режимі у разі підтвердження укладання договору про співпрацю із волонтерами;

функціональний та спеціальний тренінги у травні-червні 2012 року.

Миколай Воробйов нагадав, що організатори із УЄФА планують залучити до роботи в Україні 2800 волонтерів. Окрім УЄФА також будуть задіяні волонтери приймаючих міст: по 4000 осіб від Києва, Львова, Харкова і Донецька.

За словами експерта, не зважаючи на те, що футбольне дійство проходитиме не у нашому місті, Кременчук має всі шанси стати візитною карткою України під час ЧЄ-2012. Адже воно знаходиться поблизу міст-господарів ЄВРО-2012, Харкова та Києва, і багато туристів використають можливість познайомитись із мальовничими Полтавщиною та Кременчуком, відкрити для себе їх культурну, історичну та духовною спадщину. Тому важливим етапом у проведенні третьої за масштабами спортивної події, господарем якої у 2012 році стане Україна, є залучення якомога більшої кількості волонтерів.

УЄФА не забезпечує волонтерів коштами на проживання та проїзд, проте мотивацією для волонтерів стануть цінні подарунки від організаторів, спеціальна форма від відомого бренда, святкова вечірка по закінченні турніру, досвід роботи у конкретній сфері, покращення навичок спілкування іноземними мовами, а також можливість відвідати інші країни.

Саме добровольці стануть обличчям країни та сформують її імідж в очах міжнародної спільноти. Волонтерство – це твій шанс! Не втрать його !

 

 

Юлія Кучевська

Переглядів: 1013 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0