Вітаю Вас, Гость
Головна » 2009 » Травень » 26 » Конкурс...
13:02
Конкурс...
ЗАПРОШУЄМО ШКОЛЯРІВ ДО УЧАСТІ У КОНКУРСІ ПРЕЗЕНТАЦІЙ РОДИННИХ ТРАДИЦІЙ

Шановні друзі,
     З нагоди Днів Європи в Україні, Року молоді в Україні та Європейського року креативності та інновацій запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі презентацій родинних традицій.
     У 60-х роках 20 ст. у нашому регіоні були побудовані найбільші промислові об’єкти. За традиціями того часу до їх будівництва та діяльності залучали вихідці з різних частин і республік СРСР, представники різних національностей. Сьогодні змінились покоління, відбулася асиміляція, але національні традиції певною мірою збереглися в сім’ях. Це, наприклад, пам’ять про День та місце народження дідуся, пам’ять смаку бабусиних пирогів чи пам’ять про далеку батьківщину предків… Тому актуальне для нашого регіону дослідження родинної та регіональної ідентичності, родинних традицій, цінностей та популярних страв може стати шляхом до усвідомлення ідентичності європейської, суспільної інтеграції, виховання толерантності.
  • Конкурс має на меті формування родинної ідентичності та виховання терпимості і поваги до представників різних національних культур у полікультурному світі, усвідомлення спільності культурної спадщини та основ духовної єдності України і Європи, пізнання і розуміння сутності інтеграційних процесів у сучасному світі, а також утвердження ідеї єдності у різноманітті серед молоді Кременчука, миру і дружби, як людських цінностей.
     Конкурс складається з трьох етапів. Перший етап ропочинається 23 квітня 2009 року. Учасникам необхідно творчо підійти до представлення культурних та кулінарних традицій власної родини. Готова презентація може бути виконана у різних жанрах: комп’ютерна презентація, кіноальманах, фотоальбом з коментарями, родинна газета та ін. Готові презентації будуть представлені на розсуд журі.
     Роботи будуть оцінені за такими критеріями:
  • зміст (зрозумілість, глибина відображення родинних традицій, відповідність; змісту презентації меті конкурсу);
  • структура (послідовність, логічність викладу);
  • оригінальність;
  • дизайн (жанрова та стилістична єдність).
     Переможці першого етапу - 20 школярів та 5 вчителів - візьмуть участь у другому етапі конкурсу (2.06.09 – 3.06.09) – дводенні виїзні творчі майстерні, які проводитимуть вчителі дитячої художньої школи та тренери Громадського об’єднання КІПЦ «Європейський клуб». Третій етап – виставка творчих робіт учасників у Міській художній галереї, видання електронної збірки презентацій родинних культурних та кулінарних традицій.

     У конкурсі можуть брати участь школярі 8-10 класів. Кількість учасників від однієї школи не обмежена. Творчі роботи слід надати до Європейського клубу КДПУ імені Михайла Остроградського за адресою: вул. Першотравнева, 20, ауд. 5205 (5-й корпус) до 23.05.09. Всі учасники отримають подарунки від представництва Європейської комісії в Україні.

     Інформація про конкурс розміщена на сайті www.eu-klub.ucoz.ua, за додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, за телефоном
Громадського об’єднання КІПЦ «Європейський клуб» 8 (067)2768826.

Переглядів: 1473 | Додав: eu-klub | Рейтинг: 0.0/0