Вітаю Вас, Гость
Головна » 2009 » Лютий » 25 » КІНОальтернатива набирає висоту!
20:01
КІНОальтернатива набирає висоту!

     Останніми вихідними Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» провів у КДПУ ім. Михайла Остроградського дводенний тренінг, який став відправною точкою проекту «КІНОальтернатива» в рамках програми «Чемпіони європейської освіти», проекту громадської організації «Європейський діалог» «Європейська освіта для неурядових ініціатив», метою якого є інтеграція активної молоді з різних навчальних закладів та поширення демократичних цінностей.
      У січні ми запропонували школярам та студентам міста заповнити анкету, в якій вони відповіли на ряд творчих питань та висловили свої очікування від проекту. З усіх надісланих анкет було відібрано 30 найкращих, на наш погляд, а їх авторів запрошено на вступний тренінг. Саме ці люди гратимуть основну роль у реалізації проекту.
      Варто зазначити, що «КІНОальтернатива» передбачає велику частку самостійної роботи – учасники самі готують зустрічі (починаючи від пошуку кінострічки, закінчуючи модеруванням обговорення). Прихильники «класичної» радянської системи освіти можуть заперечити, що не можна довіряти молоді стільки свободи. Але наше об`єднання дотримується прогресивних поглядів і вважає, що наші люди – виключно відповідальні особи, і вони «доросліші» за багатьох дорослих, оскільки всі зацікавлені отримати якомога більше знань та умінь, і налаштовані на плідну, активну роботу.
      В перший день тренінгу молодь та організатори познайомились між собою і приступили до роботи. На самому початку, щоб убезпечитись від негараздів, організаційних провалів та краще оцінити свої перспективи, склали списки своїх «можливостей» та так званих «небезпек» – факторів, які так чи інакше можуть завадити роботі проекту. На цьому етапі виявилось, що наші активісти – люди виключно скромні та самокритичні і підходять до старту якнайсерйозніше. Після перерви на каву всі гуртом обговорили своє бачення роботи та подальшої співпраці у групах. Тренери вчасно та уміло переривали робочий процес на різні логічні ігри, які не лише розважали присутніх та приводили мозок у тонус, а ще й показали переваги партнерства та вміння домовлятись у будь-якій сфері людської діяльності.
Гостею першого дня стала організатор київського медіа-кіноклубу «На сіновалі», кіноклубу Києво-Могилянської академії, активний громадський діяч зі столиці Ольга Веснянка. Вона, окрім того, що привезла багато корисних і неочікуваних, а від того ще більш приємних, подарунків, усіляко допомагала в організації та давала цінні поради.
      Результатом роботи першого дня став розподіл учасників на проектні робочі групи та складений гуртом календар «КІНОальтернативи».
      Другий день, не зважаючи на холодну та непривітну погоду, почався з посмішок, адже дружня атмосфера дня першого остаточно розвіяла сумніви та розкріпачила учасників. Зранку, на свіжі голови, остаточно затвердили склад груп та шляхом жеребкування розподілили між ними теми зустрічей. Зустріч продовжилась обговоренням теми «Демократія» та переглядом німецького фільму «Хвиля». Так організатори показали приклад і підштовхнули молодь до нових ідей.
      Учасниками другого дня також стали: запрошені представники шкільних євроклубів з Кременчука, Комсомольска, Світловодська, знімальна група телекомпанії «Візит», представники місцевих газет, професор програми академічних обмінів ім. Фулбрайта Е. Хект з дружиною, волонтер Корпусу миру США Г.Салліван, викладачі політології КДПУ. Вони взяли активну участь у обговоренні кінострічки, чим показали приклад молоді та заохотили її до продуктивного діалогу.
      По закінченню тренінгу можна сміливо сказати, що пройшов він на «Ура!». Гості задоволені, учасники повні позитивних емоцій та натхнення, вечірні новини мають про що розказати. Маємо сподівання, що дружня та весела атмосфера складного тренінгу буде тривати протягом усього проекту, що допоможе усім отримати якомога більше користі для себе

Кирило Єкимов, Світлана Овчаренко

Переглядів: 1720 | Додав: CUPitoshka | Теги: КІНОальтернатива | Рейтинг: 0.0/0