Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Жовтень » 25 » Вперше в Кременчуці відбулася громадська дискусія за участю краєзнавців і знавців історії регіону
16:44
Вперше в Кременчуці відбулася громадська дискусія за участю краєзнавців і знавців історії регіону
«Ми очікували, що тут буде семінар з краєзнавства, а довелось самим думати». Такими були враження учасників кременчуцької громадської дискусії. Захід відбувся 22 жовтня в Кременчуцькому міському палаці культури в рамках проекту «Кроками світових геніїв» – унікальний туристичний маршрут Кременчуком». Організатором заходу виступали громадське об’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради.
Серед учасників дискусії були працівники музеїв, бібліотек, галереї, представники кременчуцької та омельницької влади, лікарі, викладачі, письменники, ЗМІ. Всі жваво обговорювали постаті В.І. Вернадського, М.М. Колачевського, Д. Тьомкіна, І. Приходька, К. Флейшиц, О.Д.Литовченка. Лунали ідеї створення літературного скверу в Кременчуці, музичного фонтану та туристичного маршруту, який би спирався на легенди про козака Івана Кременчука. Різноманітність поглядів і підходів до створення маршруту забезпечила участь не тільки кременчуцьких краєзнавців, а й науковців з Онуфріївки, Світловодська, Рокитного, Омельника. 

 

Несподіваний новий формат роботи спочатку трохи налякав учасників дискусії, які очікували звичайної лекції, але й привніс неочікувані ідеї та бачення туристичного маршруту Кременчуком та регіоном. Після дискусії всі були запрошені на концерт присвячений 160-річчю з дня народження видатного українського композитора, автора Першої української симфонії, чи є життя і діяльність нерозривно пов’язані з Кременчуком. Організатором концерту виступила Кременчуцька дитяча музична школа № 3 імені М. Колачевського.

Також під час заходу були презентовані результати громадського опитування «Імідж Кременчука». Детально про це читайте в наступному матеріалі. 

Відео-репортаж:


* * *
Метою проекту «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком», що здійснюється Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» є сприяння формуванню іміджу Кременчука, як міста європейських коренів, через залучення громадськості до ознайомлення з культурною та історичною спадщиною, пов’язаною з життям та діяльністю особистостей, відомих в Україні та Європі, шляхом розробки нового унікального туристичного маршруту у вигляді настільної гри «Кроками світових геніїв» та туристичного буклету.
Переглядів: 980 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0