Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Травень » 30 » «Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії» на Полтавщині
18:52
«Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії» на Полтавщині

Що робити після Революції Гідності? Як трансформувати Майдан у активність громад? Що потрібно нам для розвитку? Де взяти ресурси?

Пошук відповіді на питання пропонує новий проект для громад малих міст та районів

«Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії»

Громадський Сектор Євромайдану, Фонд Освіта для Демократії (Варшава, Польща), Мережа «Громадські Ініціативи України»  та Товариство Лева (Львів) розпочинають реалізацію проекту «Виклики після Євромайдану – громадський сектор у дії», котрий спрямований на розвиток громадянського суспільства України на регіональному та національному рівнях. На Полтавщині проект адмініструє Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб».

Мета

залучати і навчати людей, які проявили себе під час Євромайдану, хочуть і готові вчитися далі бути професійними активістами

Для кого?

До участі запрошуються активні громадяни з малих міст, сіл та районних центрів Полтавської області

Навіщо?

Під час організації місцевих майданів у багатьох активістів з’являлося ідеї та нове бачення, як змінити Україну чи свою місцевість, які цінності сповідувати і яких правил дотримуватися, як налагодити співпрацю у нових реаліях , окреслити нові напрямки для подальшої громадської активності.

Ми хочемо аби зміни ставали глибокими і безповоротними. А для цього громадянське суспільство – представники всіх регіонів України – мають сформувати спільне бачення та запланувати практичні кроки, які потрібно зробити в найближчий час.

Яким чином?

Ми хочемо допомогти створити для нашого регіону простір, у якому активні громадяни зможуть спільно віднайти відповіді на найбільші виклики для України. Проте, варто почати щось робити у себе вдома, на вулиці, в селищі, районі… Для цього треба вчитися самоорганізовуватися, контролювати владу, відстоювати інтереси, брати відповідальність на себе. Для визначення ключових проблем, пошуку порозуміння та практичних кроків у рамках проекту заплановано низку ініціатив:

 - круглий стіл у м. Кременчуці 14 червня 2014 року, на якому визначимо найнагальніші проблеми, на які слід реагувати у громадах малих міст і районів Полтавщини

 -  сесія планування дій 5 липня 2014 року, під час якої розробимо плани

- конкурс грантів на проведення комунікаційно-інформаційних кампаній

 - серія стажувань та ознайомчих візитів до партнерських організацій в Україні та Польщі.

 

Відбір

До участі запрошуються активні громадяни, які мають потенціал лідера та готові активно діяти у своїй громаді.

Анкети просимо заповнити тут http://goo.gl/cP2oXM до 10 червня 2014 р.

Відібраним учасникам компенсуємо проїзд та харчування, а також надаємо можливості для втілення своїх ідей!

Переглядів: 1340 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0