Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Липень » 25 » Розпочала роботу Школа локальної активності проекту AlternEd
09:31
Розпочала роботу Школа локальної активності проекту AlternEd

21-23 липня активісти з Кременчука та Комсомольська навчалися генерувати та втілювати ідеї для власних громад. Тренінг дав старт проекту, що має на меті зацікавити людей до навчання протягом усього життя, навчити їх самостійно відстоювати та захищати власні права й інтереси і впливати на те, що відбувається у їхніх містах.

            Знайомлячись між собою, учасники складали «карти вмінь» і «карти бажань», щоб з’ясувати, які знання та вміння у них вже є, а які хочеться здобути в результаті проекту. Водночас, отримали корисну інформацію про те, що вміють колеги й однодумці. Виявилося, що серед нас найбільше тих, хто вміє працювати з інформацією та спілкуватися з людьми, хоча чимало людей лише прагне цьому навчитися. Були заявлені також практичні потреби вивчити англійську мову або навчитися писати проектні заявки.

            Аби зрозуміти, що таке проект, як відбувається планування та реалізація заходів, наскільки важлива командна робота та взаємопідтримка, учасники …гралися. У якихось забавках результату досягли легко й швидко, в інших – довелося помучитися над завданням або й зазнати поразки. У будь-якому разі, несерйозні розваги допомогли впорядкувати серйозні думки про те, що нам допомагає або заважає бути активними й досягати успіху.

            Учасники та організатори з’ясовували, в якому середовищі вони живуть та з ким працюють, де можна й варто докладати зусиль для поліпшення життя громади. Іноді висновки були парадоксальними: те, що здається нам проблемою, не турбує наших клієнтів або не входить до кола їх інтересів. Тож доводилося вносити корективи до власних планів та «зближуватися» з людьми. Усі гуртом знайомилися або поглиблювали знання про формати роботи з громадою: форум-театр, баркемп, кіноклуб, вуличний університет, навчальний гурток (групу самодопомоги).

            Результатом роботи стали ідеї ініціатив, котрі можна втілити в Кременчуці та Комсомольську силами учасників Школи локальної активності. Хочеться вірити, що вже найближчим часом ми побачимо оголошення про засідання кіноклубу, лекції вуличного університету та мистецький баркемп у наших містах.

            Чекаємо чергових тренінгів (уже в серпні будемо вчитися управляти проектами), думаємо над власними ініціативами, опрацьовуємо їх на консультаціях з коучами, згуртовуємо однодумців та намагаємося змінити світ на краще.

               

***

Проект «AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні» має на меті залучення стихійних громадських ініціатив, груп за інтересами та ініціативних осіб з Кременчука, Комсомольська та Світловодська до соціальних ініціатив, самоорганізації, діяльності з відстоювання прав людини через неформальне навчання та супровід.

Основні події проекту: 1. Школа локальної активності. 2. Консультації для учасників та коучинг сесії. 3. Розробка і впровадження власних проектів у громадах. 4. Вуличний університет. 5. Конференція успішних практик.

За підтримки Європейського фонду демократії www. democracyendowment.eu

Переглядів: 1225 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0