Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » «Реферат» про європейський вимір Кременчука було презентовано у міській бібліотеці
18:06
«Реферат» про європейський вимір Кременчука було презентовано у міській бібліотеці
Міські школи та бібліотеки отримали літературу, а краєзнавчий музей – ще й архівні матеріали про композитора Дмитра Тьомкіна. Вибухова суміш корисної інформації була презентована бібліотекарям, вчителям, працівникам музею, краєзнавцям та всім, хто не байдужий до життя 


2 жовтня в приміщенні читального залу Центральної бібліотеки для дорослих ім. О.М.Горького відбувся захід, присвячений Дню міста – презентація європейського виміру Кременчука. Захід відбувався у вигляді такого собі «реферату», де найбільше уваги приділялося аналізу джерел та літератури. Присутнім представили матеріальні результати деяких проектів, реалізованих ГО КІПЦ «Європейський клуб» за минулий рік. Презентовані ініціативи, тісно пов’язані з Кременчуком та його історією, дозволили більше дізнатися про наше місто не лише землякам, а й усім українцям. Наприклад, до збірника пошукових і творчих робіт «Україна в Європі, Європа в Україні: очима молоді» увійшла робота випускника 25 колегіуму В. Михальчука «Дослідження історії Кременчука за поштовими листівками та фотокартками». Збірка життєвих історій «Моя незалежність: двадцятирічні про права людини в 20-річній Україні» включає розповіді про чотирьох кременчужанок з цікавими долями. Посібник з навчання правам людини через історію та медіа «Все ще повертаючись до Криму: дослідження історії та прав людини через медіа» побудовано на досвіді реалізації проекту, учасниками якого були кременчуцькі школярі.

Усі книги були передані школам, де навчаються учасники проектів, та міській бібліотеці для дорослих, де з ними можуть ознайомитися усі бажаючі.

Під час заходу відбулася довгоочікувана передача краєзнавчому музею виписок з особової справи відомого кременчужанина – «оскароносного» композитора  Дмитра Тьомкіна – знайдених у Центральному державному історичному архіві міста Санкт-Петербурга. Поїздка професора Кременчуцького національного університету доктора іст. наук Г.Т. Капустян до архівних установ сусідньої держави відбулася ще у квітні у рамках проекту «Кроками світових геніїв – унікальний туристичний маршрут Кременчуком», але процес отримання матеріалів був досить тривалим. Передані документи дозволяють уточнити факти біографії Д. Тьомкіна, зокрема, переконатися, що його батько мав звання «Личного почетного гражданина» міста Кременчука. Професор повідомила, що їй також вдалося знайти відомості про наявність особової справи відомої кременчужанки К. Флейшиць у петербурзьких архівах, отримати від рідних деякі документи та речі вченого-біолога Анчака, про якого досі мало відомо, оскільки він працював у закритих «оборонних» науково-дослідних установах. Тож багато цікавих сторінок з історії нашого міста чекають на своїх дослідників. Кременчук заслуговує на те, щоб його знали і шанували в Україні та в Європі!

***

Організатором заходу виступив Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб».
Контакт – 0974821411 Світлана Овчаренко.

Переглядів: 894 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0