Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Квітень » 9 » Перший раз - пробна екскурсія по кроках кременчуцьких геніїв
20:51
Перший раз - пробна екскурсія по кроках кременчуцьких геніїв

«А де можна купити магнітик?» - стандартне запитання від будь-якого гостя будь-якого міста. Не обійшлося без цих запитань і на нашій екскурсії.

Як вже неодноразово повідомлялося, в рамках проекту «Кроками світових геніїв» розробляється екскурсія Кременчуком з новітнім підходом. Головними героями цієї освітньо-туристичної прогулянки будуть не архітектурні споруди, а люди, пов’язані з нашим містом й відомі по всьому світу.

3го квітня випала можливість провести пробну екскурсію для студентів з усієї України, учасників олімпіади з педагогіки, що відбувалася цими днями на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. 30  молодих людей дізналися про видатних кременчуцьких лікарів (Богаєвського, Зубковського, Дімару, Каганову та Сущинського), художників (Мане-Каца, Литовченка, Блох, Боровиковського), композиторів (Колачевського,Тьомкіна, Березовського, Сарті), учених (Вернадського, Докучаєва), викладачів (Сухомлинського, Макаренка), архітекторів (Кварнегі, Руску, Ткаченка), паркобудівника Гульда, першу жінку-юриста Флейшиць та багатьох інших. Все ж найбільше гостей міста вразив широкий і ревучий Дніпро, несподівано чисте повітря і те, що, виявляється, можна 2 години розповідати цікавинки про не вражаючий архітектурою Кременчук.

Наступного дня учасники олімпіади презентували творчі методи роботи з молоддю й відчувався вплив екскурсії на свідомість учасників. Декілька людей пропонували проведення квестів в Кременчуці з елементами театралізації, організацію клубів, а одна дівчина навіть присвятила вірша нашому славетному місту.

***

Метою проекту «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком», що здійснюється  Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» є сприяння формуванню іміджу Кременчука, як міста європейських коренів, через залучення громадськості до ознайомлення з культурною та історичною спадщиною, пов’язаною з життям та діяльністю особистостей, відомих в Україні та Європі, шляхом розробки нового унікального туристичного маршруту у вигляді настільної гри «Кроками світових геніїв» та туристичного буклету.

 

Переглядів: 1007 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0