Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » Мережа центрів європейської інформації України випустила тематичний календар європейських цінностей на 2012 рік
16:37
Мережа центрів європейської інформації України випустила тематичний календар європейських цінностей на 2012 рік
18листопада 2011 року Кременчуцькийінформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» випустив перекидний календарна 2012 рік який інформує про європейські цінності. 

Воснову календаря увійшли малюнки учасників кампанії «Я поділяю європейськіцінності», яка проходила під егідою Мережі центрів європейської інформаціїУкраїни та за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження»з нагоди відзначення Дня Європи в Україні.


Участниками кампаніїу всіх містах був проведений конкурс малюнків на тему європейських цінностейпід час святкування Дня Європи в Україні. На площах 20 міст було проведенонародне голосування за малюнки на тему європейських цінностей. У основукалендаря покладені малюнки учасників, визначення цінностей, а такожрекомендації до переглядів фільмів і прочитання книг. Сподіваємося, щоінформування про європейські цінності та стандарти можуть бути дієвиммеханізмом у формуванні європейської ідентичності українського суспільства. Тожгасло «Я поділяю європейські цінності» було обрано для інформаційної кампаніїМережі ЦЄІ України та відзначення Днів Європи в Україні 2012 року. Поширеннявидання буде здійснене серед ЦЄІ України та партнерських організацій кампанії«Я поділяю європейські цінності».


Довідково:
Кампанію«Я поділяю європейські цінності» ініціювала Мережа центрів європейськоїінформації України за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду"Відродження”. Інформаційним партнером виступило ПредставництвоЄвропейського Союзу в Україні. Змістове наповнення кампанії "Я поділяюєвропейські цінності” було розроблено під час методичного тренінгу з розробкиформату проведення Дня Європи в січні в Луганську для Мережі центрівєвропейської інформації України та партнерських організацій. Цього року впершесвяткування відбувалася у 20 містах України. Спільно розроблений форматпередбачав популяризацію європейських цінностей, які записані у Договорі проЄС: поваги до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенстваправа і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншостей.У багатьох населених пунктах це був перший досвід масштабного святкування ДняЄвропи, який європейці вважають святом єднання та відчуття спільноти.

ДоФоруму Мережі ЦЄІ України буде видрукувана збірка історій успіху, яка міститиметакож методичні рекомендації з організації та проведення Днів Європи у форматі«Я поділяю європейські цінності», аби у майбутньому нашим досвідом моглискористатися всі охочі.

* * *

Метою проекту «Ресурсна підтримка Мережі ЦЄІ при відзначенні ДняЄвропи в Україні», що здійснюється  Кременчуцькимінформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб» за підтримкиЄвропейської Програми Міжнародного фонду "Відродження”  євиготовлення та поширення візуальних, іміджевих та промоційних матеріалів уформаті  та зі слоганом всеукраїнської кампанії «Я поділяюєвропейській цінності» серед ЦЄІ та партнерських організацій-учасників кампаніїз метою посилення інформаційної присутності Мережі ЦЄІ при святкуванні ДняЄвропи у регіонах України, а також організація підсумкової конференціїучасників кампанії.


 *Мережа  центрівєвропейської інформації України об'єднує 15 центрів, які створені протягом2005-2008р. за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Центриєвропейської інформації функціонують на базі обласних наукових універсальнихбібліотек у співпраці з громадськими організаціями. Такі центри забезпечуютьдоступ усіх бажаючих до інформаційних ресурсів, а також проводятьпросвітницько-інформаційні заходи, що спрямовані на популяризацію знань проєвропейську та євроатлантичну  інтеграцію України. Портал Мережі

центрівєвропейської інформації України - http://ukrcei.org ,e-mail: ukrcei@gmail.com


  *Європейськапрограма Міжнародного фонду «Відродження» має на меті сприяння європейськійінтеграції України шляхом фінансової та експертної підтримки громадськихініціатив.

Детальнішепро програму: www.irf.ua


 Громадськеоб’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб»створено у грудні 2008 року.

Метоюдіяльності організації є поширення знань про Європу та пропагуваннязагальноєвропейських демократичних цінностей у молоді через; ознайомлення зкультурою та мовою людей в інших країнах, обмін досвідом; інформування проінтеграційні процеси в Європі, виховання молодих лідерів, формування молодоїеліти та активної громадянської позиції молоді. У доробку Євроклубу проведеннятренінгів, рольових ігор, семінарів, фотовиставок, квестів.

У2010 році Європейський клуб прийнятий асоційованим членом Мережі ЦентрівЄвропейської інформації України. Детальніше про організацію:  http://pl.ukrcei.org/
Переглядів: 1703 | Додав: Пеппі | Рейтинг: 0.0/0