Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Січень » 17 » «Досить читати любовні романи, більше цікавтесь письменницькою діяльністю українського народу»
17:41
«Досить читати любовні романи, більше цікавтесь письменницькою діяльністю українського народу»
Що робити, коли все відбувається не так, як ти планував? Коли замість мультимедійної презентації – кольоровий папір та ручка. Коли в еру новітніх технологій свою пошукову працю доводиться захищати десятком слів – коротко і доступно опонентам. Вчені стверджують, що в екстремальних умовах розум людини починає працювати швидше і найчастіше знаходить нові креативні виходи з ситуації. Саме такі «екстремальні» умови були штучно створені на захисті творчих та пошукових робіт конкурсу «Україна в Європі, Європа в Україні:очима молоді 2011-2012» в Кременчуці.


Відбулася ця подія 16 січня в приміщенні  конференц-залу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, там же й нагородили переможців. 

Перший тур конкурсу охопив 12 областей України. В цьому році до нього приєдналась і Полтавська область.
На конкурс надійшло 20 робіт від майже 40 учасників – деякі роботи були колективними. Участь прийняли молоді люди з 11-ти навчальних закладів Кременчука, Лубен та с. Піщане.

Сказати, що учасники і їх наукові керівники були шоковані запропонованим новим форматом захисту робіт, це не сказати нічого. Що пропонували організатори замість звичного бубоніння під зміну слайдів? Потрібно було познайомитися з конкурентами, разом визначитися, що кожен може сказати та що хоче почути, і потім в десяти словах презентувати свою роботу (з урахуванням побажань аудиторії опонентів). Ще кожен учасник міг доповнити свій захист, відповівши на два запитання з залу. І настав час креативу та винахідливості! Наприклад, замість 10 слів використовували 10 тез або ж дехто намагався говорити дуже-дуже швидко, щоб не  тягти час. Наприклад, учениця Кременчуцької ЗОШ № 12 Зарвій Катерина свою роботу про Бориса Олійника охарактеризувала 10 словами «Досить читати любовні романи, більше цікавтесь письменницькою діяльністю українського народу». А учениця Піщанської гімназії Безклинська Анастасія прочитала власного вірша про український народ і Європу. За свою творчість дівчина була відмічена призом глядацьких симпатій. Другим переможцем в цій номінації став одинадцятикласник місцевого колегіуму № 25 - Михальчук Василь. Він продемонстрував власну колекцію старовинних листівок з кременчуцькими пейзажами та захоплено розповідав про подальші плани розвитку свого дослідження.

Переможці були визначені за допомогою журі. До складу журі конкурсу увійшли науковці з Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та спеціаліст управління освіти виконавчого комітету кременчуцької міської ради.

Переможні місця розподілилися таким чином:

3 місце

Білоусов Іван, гімназія №5 імені Т.Г. Шевченка, м. Кременчук, тема роботи «Розвиток рейкового транспорту Кременчука, його виробництва в Європейському контексті»; 


Зарвій Катерина, ЗОШ №12, м. Кременчук, тема роботи «Борис Ілліч Олійник»; 


Пошуковий загін «Олімп», ЗОШ № 7, м. Лубни, тема роботи «Лубни – родзинка України»;


2 місце

Бриж Вікторія, ЗОШ №1, м. Кременчук, тема роботи «Внесок представників України в розвиток Європейської культури »

Михальчук Василь, колегіуму №25, м. Кременчук, тема роботи «Дослідження історії Кременчука за видовими листівками та фотокартками випущеними наприкінці XIX, на початку ХХ ст.» 


1 місце

Орлянський Андрій (переможець в категорії студентів), КрНУ імені М. Остроградського, тема роботи «Карл Іванович Бер» 


- Шуть Валентина, ЗОШ №7, м. Лубни, тема роботи «Музеї - духовні острови». 


Всі учасники отримали сертифікати, переможці  - ще й цінні призи: пазли, головоломки, накопичувачі флеш-пам`яті. Також найактивніші школи – Кременчуцька ЗОШ №8 та Лубенська ЗОШ №7 отримали в подарунок гру «Україна». Найкращі роботи будуть надруковані у Всеукраїнському збірнику. А переможець – Шуть Валентина - отримала можливість захищати честь нашої області на другому Всеукраїнському етапі конкурсу, котрий відбудеться у м. Чернівці у квітні 2012 року.

Проте всі учасники мають ще одну можливість отримати поїздку в Чернівці, прийнявши участь у фотоконкурсі «Моє європейське місто». Про це на зустрічі розповіла Тетяна Федорова, координатор конкурсу в Кіровоградській області. (умови конкурсу див. в наступному матеріалі)

Як зазначили самі учасники у відповідь на питання про задоволення роботою, найбільше задоволення – це сам процес дослідження, «несидіння перед телевізором», «пізнання чогось нового».

Репортаж телеканалу "ВІЗИТ"


***

Конкурс організовано Товариством "Український Народний Дім в Чернівцях" за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Мережі Центрів європейської інформації України. Координатор конкурсу у Полтавській області - Громадське об`єднання Кременчуцький інформаційно-просвітницький Центр "Європейський Клуб" у партнерстві з управлінням освіти виконкому Кременчуцької міської ради. Основною метою конкурсу стало поглиблення знань молоді про Європу, формування європейського світогляду, необхідного громадянину України для успішної самореалізації на сучасному етапі, більш глибокого усвідомлення європейської ідентичності України та регіону, дослідження міжкультурних зв'язків України з країнами Європи.
 
Tel: +38-068-643-47-80 (Пінчук Діана)
E-mail: pinchuk.diana@gmail.com 
Переглядів: 1403 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 5.0/1