Вітаю Вас, Гость
Головна » Архів новин
Гарна новина для 4 учасників загальноукраїнського конкурсу на тематику толерантності, що проходив протягом жовтня-листопада 2009р. під егідою Мережі Центрів європейської інформації України з нагоди відзначення «Європейського року креативності та інновацій» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у партнерстві з Бюро інформації Ради Європи в Україні та проектом «Teraz Wrocław».

Проект "Teraz Wrocław" відзначив спеціальними відзнаками роботи:


Робота №117 «Інший – не значить гірший», автори: Сидоркіна Анастасія, Сидоркіна Ірина, Нетесаний Артем, КДУ ім. М. Остроградського, КК НАУ, ВПУ №7, м. Кременчук, 19 – 21 p.


Робота № 40 «Толерантність» (газета-книжка) Мартинюк Ірина, НВК: гуманітарна гімназія ім. Пирогова, м. Вінниця, 10 р.

Проект "Teraz Wrocław" надіслав дипломи та вроцлавські сувеніри, які найближчим часом будуть передані вищезазначеним учасникам.

Просимо також зайти ... Читати далі »

Просмотров: 1225 | Добавил: OlegO | Дата: 17.02.2010 | Комментарии (0)

Відділ міжнародних зв'язків та Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського  за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні презентували студентам та викладачам можливості участі у програмах обміну, стажувань, та наукових досліджень за кордоном.

Для студентів, викладачів та випускників навчальних закладів, які бажають навчатися в іноземному вузі або пройти стажування у наукових закладах ЄС 15 лютого було проведено презентацію програм освітніх можливостей за кордоном.

Начальник відділу міжнародних зв’язків КДУ імені Михайла Остроградського Андрій Маркевич та фахівець відділу Людмила Качала представили слухачам програми з освіти, стажування та роботи в Сполучених Штатах Америки та Німеччині. С ... Читати далі »

Просмотров: 2753 | Добавил: OlegO | Дата: 17.02.2010 | Комментарии (2)

     12 грудня у Кременчуцькому державному університеті імені Михайла Остроградського відбулося підведення підсумків та нагородження переможців регіонального конкурсу творчих робіт на тематику толерантності , проведеного під егідою Мережі Центрів європейської інформації України.

 

      Конкурс творчих робіт проводився протягом жовтня-листопада з нагоди відзначення "Європейського року креативності та інновацій" з метою пропагування провідної європейської цінності - толерантності в українському суспільстві засобами мистецтва та креативного підходу за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" (http://www.irf.kiev.ua) у партнерстві з Бюро інформації Ради Європи в Україні (http://www.coe.kiev.ua ) та проектом "Teraz Wroc?aw" (http://www.study-in-wroclaw.pl). Регіональним партнером ініціативи на Полтавщині виступив Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського у співпраці з освітніми заклада ... Читати далі »
Просмотров: 1356 | Добавил: OlegO | Дата: 14.12.2009 | Комментарии (1)

У понеділок 7 грудня о 13.00 волонтери Європейського клубу Кременчуцького державного університету ім. Михайла Остроградського долучились до Громадського руху «Не будь байдужим!», вирушивши центральними вулицями міста Кременчука, аби провести в акцію «Бізнес зустрічає українською».

Ця акція вже відбулася у Києві, Кривому Розі, Миколаєві, Кіровограді, Дніпропетровську, Харкові. Кременчук також приєднався до неї.

Рух відомий своїми яскравими та оригінальними заходами із залученням українських зірок. Так само, як і попередні, ця подія покликана привернути увагу та розширити сфери використання української мови. Метою цієї акції було підшт ... Читати далі »

Просмотров: 1435 | Добавил: OlegO | Дата: 14.12.2009 | Комментарии (3)

 Якщо ти молодий та креативний - в тебе є можливість виразити своє бачення толерантності, прийнявши участь у творчому конкурсі серед шкільної та студентської молоді. 

 Метою проведення конкурсу є пропагування провідної європейської цінності - толерантності в українському суспільстві засобами ... Читати далі »

Просмотров: 1870 | Добавил: OlegO | Дата: 30.10.2009 | Комментарии (0)

27-28 жовтня у гімназії № 5 імені Т.Г. Шевченка та ліцеї № 4 відбувся тренінг для шкільних європейських клубів «Основи толерантності та соціальної інтеграції», який провели тренери Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб». В заходах взяли участь 25 учнів 8-11 класів з ліцею № 4, гімназії № 5 імені Т.Г. Шевченка та  ЗОШ № 14.

Організатори ставили на меті привернути увагу школярів до проблеми толерантності, продемонструвати можливості та переваги співпраці між школами замість суперництва, започаткувати спільні ініціативи. Власне, тому зустріч і відбувалася в обох школах по черзі.

... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 1596 | Добавил: OlegO | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Міжнародний день миру був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році для «поширення і утвердження ідеалів миру як у стосунках всередині всіх держав і народів, так і в стосунках між ними». Двадцять років по тому було вирішено щорічно відзначати 21 вересня як «день глобального припинення вогню і відмови від насильства» з закликом до держав, організацій та окремих осіб відзначати цей день, допомагаючи ООН підтримувати мир в усьому світі.
21 вересня міський Парк Миру став місцем мирного змагання школярів. Шість збірних команд учнів гімназії № 5 та загальноосвітніх шкіл № 28 та №1 стартували о 14 годині, аби весело та креативно випробувати свої знання з європейської тематики, народних пісень, географії, а також вміння організувати перехожих на участь у конкурсах. Організацію акції взяв на себе Європейський клуб «Діалог» гімназії № 5 ім. Т.Г. Шевченка.
Методичне забезпечення здійснював Європейський клуб Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградсько ... Читати далі »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1628 | Добавил: OlegO | Дата: 22.09.2009 | Комментарии (0)

    Вже третій рік поспіль Європейський клуб КДПУ святкує Дні Європи. Цього разу, не обмежившись Тижнем європейського кіно, Євроклуб поєднав Дні Європи та День захисту дітей.
    Дводенна акція EURO – European Young Art Project – для учнів (і вчителів) шкіл міста Кременчука відбулася 5 6 червня. Підтримку заходам надала програма “Чемпіони європейської освіти” проекту ГО “Європейський діалог” “Європейська освіта для неурядових ініціатив”. Реалізувала проект тренерська команда Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб». Допомогу в проведенні творчих майстерень надала співробітник модельної агенції “Casting Factory”, візажист Олександра Делво (м. Брюссель).
    Першого дня тренери Євроклубу провели серію інтеграційних та пізнавальних ігор для учасників тренінгу. Другий день являв собою «Європленер» – творчі майстерні у вигляді квесту на свіжому повітрі. Школярі спробували себе в ролі пісочних зодчих, пройшли майстер-к ... Читати далі »
Просмотров: 1606 | Добавил: eu-klub | Дата: 25.06.2009 | Комментарии (0)

ЗАПРОШУЄМО ШКОЛЯРІВ ДО УЧАСТІ У КОНКУРСІ ПРЕЗЕНТАЦІЙ РОДИННИХ ТРАДИЦІЙ

Шановні друзі,
     З нагоди Днів Європи в Україні, Року молоді в Україні та Європейського року креативності та інновацій запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі презентацій родинних традицій.
     У 60-х роках 20 ст. у нашому регіоні були побудовані найбільші промислові об’єкти. За традиціями того часу до їх будівництва та діяльності залучали вихідці з різних частин і республік СРСР, представники різних національностей. Сьогодні змінились покоління, відбулася асиміляція, але національні традиції певною мірою збереглися в сім’ях. Це, наприклад, пам’ять про День та місце народження дідуся, пам’ять смаку бабусиних пирогів чи пам’ять про далеку батьківщину предків… Тому актуальне для нашого регіону дослідження родинної та регіональної ідентичності, родинних традицій, цінностей та популярних страв може стати шляхом до усвідомлен ... Читати далі »
Просмотров: 1467 | Добавил: eu-klub | Дата: 26.05.2009 | Комментарии (0)


   12 травня фільмом «Три кольори» Кшиштофа Кєсльовського розпочався тиждень європейського кіно у Кременчуцькому державному політехнічному університеті імені Михайла Остроградського. Заплановано також перегляд фільмів «Образи Європи», ексклюзивного відео про здобуття незалежності Литви, зробленого відомим журналістом, депутатом Верховної Ради України 1 скликання від Кременчука Вадимом Бойком та студією "ГАРТ", та "Мрійники" Бернардо Бертолуччі. Заходи відбуваються на відзначення Дня Європи. Дана ініціатива реалізується в рамках проекту «КІНОальтернатива» який здійснює Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» в рамках програми «Чемпіони європейської освіти», проекту громадської організації «Європейський діалог» "Європейська освіта для неурядових ініціатив". Крім щоденного кіноперегляду, Євроклуб КДПУ імені Остроградськог ... Читати далі »
Просмотров: 1345 | Добавил: eu-klub | Дата: 26.05.2009 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 »