Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Простір Ідей - простір живопису
17:26
Простір Ідей - простір живопису



Уявіть: з десяток дорослих серйозних людей зібралося докупи попити чаю-кави та гуртом помалювати пейзажі! І не просто помазюкати, а ще й повчитися користуватися технікою «La Prima»!.  Так це реально було прикольно. І більш того, це можливо у нашому місті. Що? Де? Як? Коли? І головне навіщо? Відповіді на ці та інші питають читайте  далі.


У Кременчуцькому «Просторі ідей», так званому третьому місці, щотижня відбуваються різноманітні події. Сьомого квітня 2013 року такою подією став майстер-клас з малювання за допомогою техніки «La Prima». Це різновид живопису, який дозволяє виконати картину за один сеанс, за 15 хвилин.  Усі могли приєднатися до створення атмосфери та поділитися настроєм. Саме для цього «ПІ» об’єднав людей різного віку.  Було цікаво спостерігати, як і маленькі діти і дорослі проявляли себе у пензлі та на папері. малювали квіти, море, гори, чайок. Мріяли! Як зазначила модератор майстер-класу Валентина Крамаренко: «Техніка La Prima є дуже результативною для викладання. Її рекомендують навіть маленьким дітям. Вона доволі спонтанна і дає цікавий результат.» Саме цей цікавий результат і можна було спостерігати у витворах тих, хто прийшов, а дехто навіть приїхав із сусіднього міста до простору того дня.


Як відмітили молоді і наймолодші «художники», ця техніка  нагадує медитацію і розслабляє. « Мені дуже сподобалося! Потрібно було бути уважною і зосередитись, але саме малювання зарядило мене позитивною енергією. Треба частіше цим займатись» - говорить Катерина, одна з учасниць. Робіт виявилося на цілу виставку!


Так, «Простір ідей» вкотре обєднав зацікавлених мистецтвом у своїх стінах. Наступного тижня, а саме в неділю 14 квітня, Валентина Крамаренко проведе майстер-клас з батіку, що обіцяє бути не менш цікавим. Тож приєднуйтесь до прекрасного, любі друзі, адже в Кременчуці не так багато місць, в яких можна творити прекрасне за чашкою смачного чаю та в приємному товаристві. Простір Ідей чекає саме вас!


Анна Калакуцька

Переглядів: 934 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0