Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Червень » 25 » Зацікавити не зацікавлених?
12:05
Зацікавити не зацікавлених?

«Хорошая выставка. Очень целевая» - так охарактеризував загальну атмосферу заходу один з відвідувачів.

Кременчук важко назвати культурним центром, але все ж час від часу в місті відбуваються якісь події культурного характеру. 24 червня цією подію було відкриття виставки від Чеського центру «Двадцять років на празьких площах».

Виставка дуже специфічна для кременчуцького глядача, над нею потрібно думати, що не завжди просто. Це світлини, які ілюструють важливість празьких площ в процесі становлення демократії країни, та волевиявлення чеського народу на них. Виставка присвячена 20-річчю створення незалежних держав Чеської та Словацької Республік. Україна трохи старша за своїх західних колег і може спробувати порівняти шляхи здобуття та розвитку незалежності.

Важко сказати, що відвідувачів на відкритті було багато. Але все ж таки були. Різні люди: студенти, митці, представники певних політичних партій, журналісти та навіть собака. На перегляд кінострічки не вистачила часу, бо багато розмовляли. Про демократію, можливості і Вацлава Гавела.

Виставка триватиме до 24 липня 2013 року. Тож запрошуємо разом згадати визначні події цих двадцяти років (1993-2012) за допомогою фотокадрів із чеських і словацьких вулиць та площ, які були свідками великих подій!

***

Виставка постала за підтримки Міністерства культури Чеської Республіки, Міністерства культури Словацької Республіки та Міністерства закордонних справ Чеської  Республіки. Співорганізатором виставки виступає Чеський центр в м. Києві. В Кременчуці виставку приймає ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб». Простір Ідей – місце експозиції виставки, креативне місце для творчого розвитку, інтелектуального відпочинку, зустрічей людей.

Питання, деталі – 0974821411 Світлана.

Переглядів: 840 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0