Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Листопад » 18 » За крок до фінішу: негероїчний «Льоша» та ромський «цап-відбувайло»
00:13
За крок до фінішу: негероїчний «Льоша» та ромський «цап-відбувайло»

Добігає кінця Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці. Попереду останній кінопоказ, а позаду ще один день філософсько-аналітичних дискусій з різними представниками кременчуцької громади. Чим тішив фестиваль своїх глядачів в перед останні день, 16го листопада?

 

Цей день подарував відвідувачам в Центральної бібліотеки імені І.Торубари Кременчуцької міської ЦБС для дітей стрічку «Льоша», відзначену нагородою Студентського журі на цьогорічному фестивалі DOCUDAYS UA. Філософська замальовка Олени Демідової викликала різні враження в студентсько-шкільної аудиторії. Хтось відверто нудьгував, не розуміючи того, що відбувається на екрані. А хтось уважно слідкував за дивним життям головного героя. Після перегляду організатори й глядачі розмовляли на теми героїзму, стереотипів, вікових умовностей і подальшої долі героя. Замкненість молодих глядачів перемежовувалася активною позицією старшого покоління й створювала ілюзію діалогу J

Майданчик для «вільних відвідувачів» в Галереї QБ презентував своїм глядачам фільм «Народ незлічений». Нажаль, цей показ не відвідав анонсований експерт –  представник ромської спільноти Кременчука. Але подискутувати вдалося й так. Глядачі декларували підвищення своєї обізнаності щодо тематики ромського геноциду й намагалися з’ясувати причини дискримінації цієї нації в суспільстві в цілому та на локальному рівні.

Завтра останній сеанс в бібліотеці, нажаль, за технічними причинами вечірній кіносеанс вимушені відмінити. Не проґавте можливості насолодитися якісним документальним кіно!

***

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Галереєю QБ та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

 

 

Переглядів: 980 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0