Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Листопад » 2 » Все в одному: режисер Ігор Чайка, його фільм "Губін" та головний герой стрічки Володимир Губін
12:21
Все в одному: режисер Ігор Чайка, його фільм "Губін" та головний герой стрічки Володимир Губін
      Вже зовсім скоро до Кременчука завітає 10й Мандрівний міжнародний фестиваль про права людини Docudays UA. Але аперитивом перед шаленим тижнем стане показ стрічки "Губін" українського режисера Ігоря Чайки. Показ відбудеться в Просторі Ідей (вул. Чапаєва, 36Б) 5го листопада о 18:00. Після перегляду можна буде поспілкуватися з режисером фільму Ігорем Чайкою та головним героєм стрічки Володимиром Губіним. ВХІД БЕЗКОШТОВНИЙ!
 
Контактний номер для запитань і пропозицій: 0501449467, 0982396518

      Про фільм (з https://vk.com/film_gubin): 60-річний мешканець мальовничого українського села Сокілець, що на Вінничині, Володимир Губін мало схожий на звичайного сільського жителя. 
В його дивному недобудованому будинку на березі Південного Бугу поруч з хазяїном живуть бджоли, оси, джемлі; висять дивні кошики, наповнені річковими камінцями, дбайливо обробленими часом і рікою, а деінде на різних рівнях в кімнаті прямо в повітрі тихо погойдуються самотні більші камінці. 
А ще в його будинку, як і в його житті, живе Млин: один - намальований на стіні, інший – неподалік, не березі ріки. Чудовий архітектурний витвір, зведений графом Потоцьким наприкінці 19 століття, на якому все життя пропрацював батько Володимира – Микола Мельник (!) і де провів свої найкращі дитячі роки сам Губін.
Після пожежі, що сталась вже наприкінці минулого століття – лихих 90-х – та зупинила роботу млина, Губін разом із батьком не покинули його, а, вклавши свої паї, створили разом з односельцями товариство «Сокілецький млин». Втім, коли Губін не дозволив новим «хазяям» розтягнути млин і прибудовану ГЕС на металобрухт та будматеріали, розчаровані «концесіонери» продали йому свої паї. Щоправда, це не завадило їм продати ті ж самі паї вдруге представникам російських бізнесменів, які раптом заявили свої права на млин та наміри збудувати на його місці чотиризірковий готель! А потому, за наказом тих же бізнесменів та під охороною місцевої міліції односельці жваво знищували власність «Сокілецького млина»…
Понад 10 років Губін намагається відстояти право Млина на існування. Бо вважає себе носієм Духу Млина, який після пожежі переселився в нього.
Для місцевої влади він як скалка в інтимному місці, – адже ані чисельні суди, ані рейдерські атаки з поступовим знищенням та захопленням його законної власності досі не зламали Губіна. А відтак – гальмується «освоєння» нових фінансових потоків…
Хтось із односельців вважає його диваком, що будує по берегах Бугу з виловленої в ньому деревини та очерету затишні хатинки й розвішує свої чудернацькі «вітрила» на деревах, потрапивши до котрогось із них будь-хто має шанс за мить відчути стан ширяння над землею!
Хтось його відверто не любить. Бо не такий, як усі. Інакший…
Інколи він називає себе Алхіміком.
До нього люблять приїжджати в гості музиканти, йоги, художники та інший творчий люд. Мабуть, відчувають силу його алхімії – адже саме вона надихнула молодих музикантів на створення вже достатньо відомого не тільки в Україні етно-фестивалю «Млиноманія», ідейним натхненником та хрещеним батьком якого організатори вважають саме Губіна. До речі, й розпочинався фестиваль саме на привітній галявині біля леґендарного Млина (поки рейдери не відтиснили його на інший берег Бугу). До речі, частина фільму відзнята на минулорічному фестивалі "Млиноманія", 4-5 серпня 2012 року.
А ще його алхімія надихає довколишніх на створення відеокліпів, музичних альбомів, фільмів…
Нещодавно ж і сам Губін почав писати повість. А можливо, й роман.
«Ріка часу Алхіміка»:
«Чому НЕ вміємо відродити Млина, а вміємо перетворити його на корчму з номерами, нехтуючи старовинним надбанням віри в загадкові та невидимі сили водяного млина, яка страшить, наказує чи оберігає цілі покоління своїм особливим судом людської порядності? Сила та досі підтримує життя похилого 82 річного Мельника – Мельника Миколи Харитоновича, що той віддав їй все своє життя. Силі, яка пшеничними потоками чумацького шляху наших полів разом з таємницею життя кожної зернинки, стікається до Млина, щоб зустрітися із силою води, керовану Мельником, щоб народити нову силу. Силу хліба. Силу життя».
Переглядів: 969 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0