Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Травень » 21 » Вільний - мобільний?
10:53
Вільний - мобільний?

Слово «мобільність» можна застосовувати в різних контекстах. Цього разу ми будемо розмовляти про можливості пересування молоді в рамках нашої країни, Європи та цілого світу.

 

Доволі часто можна почути, що весь світ кращий за нашу країну. Та більшість цих тверджень засновується на фактах з Вікіпедії, а не на власному досвіді. Багато хто мріє про подорожі Європою та світом, але не знає як. Тож в рамках Днів Європи відбудеться 3 зустрічі про молодіжну мобільність, її форми, значення, необхідність та атрибути (наприклад, закордонний паспорт).

23 травня о 18.00 спробуємо подискутувати про закордонний паспорт для українців. Чи варто витрачати час та гроші на його виготовлення? Чому він такий дорогий і чи можливо зробити його дешевшим? Хто винен у порушенні наших прав? Врешті, які можливості відкриваються для людини з закордонним паспортом і чого позбавляються ті, хто його не отримав? Передбачається web-зустріч з представниками Демократичного Альянсу, які започаткували громадську кампанію «СТОП свавіллю в паспортних столах»

28 травня. «Простір ідей» о 18:00 організує зустріч-дискусію «Молодіжна мобільність та можливості» (міжнародні програми, обміни). До дискусії будуть залучені екс-учасники різних міжнародних програм.

31 травня. «Простір ідей» 18:00 – зустріч-дискусія «Молодіжна мобільність та патріотизм» разом з дискусійним клубом Марії Плахотник. Поговоримо як воно, любити неньку-Україну з-за кордону; чи може патріот виїхати з країни; як презентувати рідну країну іноземцям так, щоб вони тут бачили не тільки розбиті дороги, горілку та сало.

***

Проект "Дні Європи в Україні - 2013” Товариства "Український Народний Дім в Чернівцях" та Мережі Центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження”. Проект передбачає проведення Днів Європи у травні 2013 року у регіонах України з фокусуванням на дискусіях про європейські цінності, зокрема, тематиці прав людини та громадянської активності.

Переглядів: 981 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0