Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Вересень » 25 » Вікно в демократичну Європу
08:49
Вікно в демократичну Європу
Мистецтво має бути ближчим до людей. Такою є суспільна тенденція останніх років. Об’єкти мистецтва, картини, світлини та інсталяції, переміщуються з галерей на вулиці та в під’їзди. 24 серпня в сквері «Жовтневий» відбулася вулична фотовиставка «На перехресті демократизації». Тематика світлин – активна участь молоді в громадському житті. А від 24 вересня ці світлини можна побачити в вікнах абонементу Центральної бібліотеки для дорослих ім. О.М.Горького (вул. Леніна, 11). Більшість фото-моментів зафіксовані під час міжнародного молодіжного обміну «На перехресті демократії» за підтримки програми «Молодь в дії» Європейської комісії, що відбувся 15-25 липня 2012 р. поблизу м.Венстпілс, Латвія. Фотовиставка презентує бачення демократичних цінностей молоддю з Вірменії, Естонії, Латвії, Росії, Чехії та України.

 

Доповнюють виставку світлини, зроблені під час Кременчуцької літньої екологічної школи-2012. За час тривання школи молоді люди з різних куточків України провели екологічний квест в парку культури та відпочинку «Придніпровський» та спільно з художником розмалювали один з кременчуцьких тролейбусів в стилі еко-арт. Також учасниками були проведені екологічні просвітницькі заняття, кіноперегляди, майстер-класи в своїх містах. Вищезазначеними акціями молодь хотіла виразити свою активну позицію щодо захисту екології та привернути увагу інших до екологічних проблем. Світлини ілюструють ці події.


Виставка вже була презентована в м. Угале та м. Вентспілс (Латвія), Трінці (Чехія) (фото), й наразі очікуються презентація її в Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Чернігові, Харкові, Сімферополі, Донецьку, Кіровограді (Україна), Єревані (Вірменія), Петрозаводську (Росія), Нарві (Естонія).

Виставка є незалежною від годин роботи бібліотеки. Цікавитеся мистецтвом, Європою, демократією чи просто не знаєте як «вбити час»? Тож прогулянка головною вулицею міста поблизу бібліотеки подарує Вам привід для роздумів та натхнення.


***

Метою фотовиставки є візуалізація результатів молодіжного обміну «On the crossroad of democratization», що відбувся в липні цього року в Латвії. Проект відбувається за підтримки програми Європейської комісії «Молодь в дії».

Програма "Молодь в дії” – це програма Європейської Комісії, яка надає можливості міжнародної співпраці для молоді країн Європи, у тому числі й України. За підтримки Програми "Молодь в дії” молоді люди з України у співпраці з партнерами з інших країн можуть брати участь у молодіжних обмінах та міжнародній волонтерській діяльності. Більше тут http://www.salto-youth.net/

Організатором фотовиставки є Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб». Контакт – 0501449467 Альона.
Переглядів: 867 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0