Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Травень » 17 » «Відкритий доступ» поклав початок обговоренню європейських цінностей
14:11
«Відкритий доступ» поклав початок обговоренню європейських цінностей

16 травня КІПЦ «Європейський клуб» розпочав реалізацію власної програми з відзначення Днів Європи у «Просторі ідей». На показ документального фільму-альманаху «Відкритий доступ» та web-зустріч з головним режисером Володимиром Тихим зібралися міські активісти та молодіжні лідери. Чи не вперше в історії в обговоренні разом брали участь представники право-радикалів та молодіжних рухів правлячої партії.

Активне обговорення викликала дуже актуальні для нашого міста тема закриття шкіл, проблема транспортного сполучення, закритість влади. Сумно, що за словами В.Тихого, ці теми є трендом останніх кількох років для всіх регіонів України, а не лише для Полтавщини. Разом з тим, фільм не є песимістичним, він показує, що достатньо знайти хоч одну небайдужу людину, щоб добитися змін на краще.

Глядачі довго ще не хотіли розходитися, адже проблеми показаних фільмів виявилися близькими кожному, а можливі шляхи їх вирішення стали предметом обговорення. Найпопулярнішими були питання:

Хто повинен піднімати громаду на протидію порушенням закону?

Яка роль лідерів і чому люди їм не довіряють та підозрюють у корисливих мотивах?

Чому активісти так легко здаються під найменшим тиском влади?

Що робити молоді, щоб активізувати старших людей?

Що загрожує тим, хто наважується відстоювати законні права громади?

Виходячи з досвіду попередніх років, Європейський клуб вирішив не обмежувати відзначення Дня Європи одноденним святкуванням, а влаштувати серію тематичних заходів. Хочеться отримати нагоду обміркувати європейські цінності  та усвідомити їх значимість. У Кременчуці Дні Європи-2013 проходять під вже знайомим гаслом – «Я поділяю європейські цінності» й заходи триватимуть другу половину травня. Партнером проведення Днів Європи в Україні у форматі «Я поділяю європейські цінності» вперше виступає Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «DOCUDAYS».

***

Проект "Дні Європи в Україні - 2013” Товариства "Український Народний Дім в Чернівцях" та Мережі Центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження”. Проект передбачає проведення Днів Європи у травні 2013 року у регіонах України з фокусуванням на дискусіях про європейські цінності, зокрема, тематиці прав людини та громадянської активності.

Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» існує з 2008 року. У 2011 році прийнятий членом Мережі Центрів Європейської інформації України. З 2013 року Європейський клуб акредитований для участі у Європейській волонтерській службі програми "Молодь в дії"

Переглядів: 807 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0