Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Червень » 1 » У Кременчуці з геніями можна гратися
16:02
У Кременчуці з геніями можна гратися
6 червня 2012 року о 14-00 годині у Кременчуцькому краєзнавчому музеї пройде презентація нового туристичного буклету та дидактичної настільної гри, створених на основі біографій видатних особистостей пов’язаних з містом.

Гра та буклет завершують проект «Кроками світових геніїв – унікальний туристичний маршрут Кременчуком», що реалізується ГО «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 

 


У його рамках було проведено:
  • вуличне опитування мешканців та гостей міста щодо їх уявлень про Кременчук;
  • громадське обговорення туристичної привабливості міста;
  • зустрічі робочих груп, що складалися з експертів та молоді, і спільне виготовлення презентацій про видатних людей Кременчука;
  • дослідження в архівах м. Санкт-Петербурга з метою пошуку документів про діяльність видатних кременчужан;
  • квест, що знайомив учасників з цікавими фактами про Кременчук та його мешканців;
  • туристичний маршрут, який  знайомить з усесвітньовідомими особистостями, чиї імена пов’язані з містом.
Туристичний буклет виготовлено у співпраці з науковцями Кременчуцького краєзнавчого музею та Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Дидактично-розважальну настільну гру «Кроками світових геніїв» видано у співпраці з клубом любителів настільних ігор «Рандом».
6 червня гру та буклет буде передано музею, бібліотекам та школам міста. Сподіваємося, що реалізація проекту сприятиме формуванню позитивного іміджу Кременчука не лише як промислового гіганта, але і як міста самобутніх культурних традицій, де є на що подивитися і про щось цікаве дізнатися.

* * *

Метою проекту «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком», що здійснюється  Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» є сприяння формуванню іміджу Кременчука, як міста європейських коренів, через залучення громадськості до ознайомлення з культурною та історичною спадщиною, пов’язаною з життям та діяльністю особистостей, відомих в Україні та Європі, шляхом розробки нового унікального туристичного маршруту у вигляді настільної гри «Кроками світових геніїв» та туристичного буклету.

Європейська програма Міжнародного фонду «Відродження» має на меті сприяння європейській інтеграції України шляхом фінансової та експертної підтримки громадських ініціатив.

Детальніше про програму: www.irf.ua

Громадське об’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» створено у грудні 2008 року. Метою діяльності організації є поширення знань про Європу та пропагування загальноєвропейських демократичних цінностей у молоді через; ознайомлення з культурою та мовою людей в інших країнах, обмін досвідом; інформування про інтеграційні процеси в Європі, виховання молодих лідерів, формування молодої еліти та активної громадянської позиції молоді. У доробку Євроклубу проведення тренінгів, рольових ігор, семінарів, фотовиставок, квестів. У 2011 році Європейський клуб прийнятий членом Мережі Центрів Європейської інформації України. Детальніше про організацію:  http://pl.ukrcei.org/
Переглядів: 943 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0