Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Квітень » 22 » "Путінські ігри" в Просторі Ідей
20:36
"Путінські ігри" в Просторі Ідей

Пісня «Путін – х…ло!» за лічені дні стала хітом Інтернету (й залишається ним). Жарти про те, що президент найбільшої в світі країни не награвся в солдатиків триватимуть ще довго. А зимові Олімпійські ігри 2014 року, котрі вперше проходили на субтропічному курорті, запам’яталися найвищими за весь час витратами і найбезглуздішими казусами. Фільм «Путінські ігри» розповідає про корупційні схеми та інші махінації, котрі супроводжували підготовку до Сочинських змагань.

 

25 квітня о 18:00 в Просторі Ідей (вул. Чапаєва, 36Б) відбудеться показ фільму «Путінські ігри», котрий  транслюватиметься в рамках проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності» за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Показ цього фільму під час фестивалю викликав неабияку зацікавленість серед глядачів, й зала на 700 місць не могла вмістити всіх бажаючих. Глядачі сиділи в проходах й лежали перед самим екраном.

Режисеру Алєксандру Ґєнтєлєву вдалося поговорити з багатьма ключовими фігурами – від мера міста Сочі та корумпованих підрядників, сенаторів і лобістів, до президента Олімпійського комітету Росії. Ці розмови допомогли авторові продемонструвати, що підготовка цієї Олімпіади є відчутною екологічною загрозою та історією про величезне розкрадання грошей.

Фільм є забороненим до показу в Росії, але його із задоволенням подивилися в Канаді, Європі та навіть Ізраїлі.

Про режисера: Алєксандр Ґєнтєлєв народився та навчався в Росії. У 1993 році емігрував до Ізраїлю. Протягом 1999–2014 років зняв 14 фільмів. Серед них – документальні стрічки, присвячені злободенним проблемам повсякденності й політичного життя Росії.

До речі, в фільмі заборонено використовувати слово Олімпіада. А нам поки дозволено багато, тож не зволікайте й приходьте на фільм.

***

Організатором проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності» виступає  Центр європейської інформації у Полтавській області та громадська організація Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» під егідою Мережі центрів європейської інформації України за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Інститут світової політики та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Переглядів: 908 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0