Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Березень » 24 » Простір ідей: що було, що буде, чим серце заспокоїться
23:29
Простір ідей: що було, що буде, чим серце заспокоїться

Ми відкрилися трохи більше місяця тому, тож вирішили, що настав час підбити перші підсумки і розповісти новим друзям про себе та наші заходи.

Насамперед хочеться подякувати усім-усім, хто нам допомагав, переймався нашими проблемами, давав добрі поради та долучався до наших справ. Нам пощастило знайти багато цікавих і хороших людей, готових до співпраці. Ваші ідеї та поради дуже цінні для нас. Давайте разом робити наше життя кращим і цікавішим!

Ну а тепер про те, що в нас було і чим ми займалися. Про відкриття багато говорити не будемо – як це було, можна подивитися тут: http://eu-klub.ucoz.ua/news/prostir_vidkrito_chekaemo_idej/2013-02-17-145 . Події, що відбуваються в нас, ми умовно ділимо на постійні та оригінальні, хоч одне іншому часто не заважає J.

Постійними нашими заходами є настільні ігротеки по вівторках (спочатку були по середах), дні мов по середах (спочатку були по вівторках) та кіноперегляди по четвергах. З ігротеками все доволі просто: у нас завжди є настільні ігри, у них можна грати будь-кому та будь коли. В ігровий день присутні ще й професійні гравці з клубу любителів настільних ігор «Рандом», котрі можуть бути експертами-інструкторами і принести з собою більше ігор, в тому числі й на замовлення клієнтів.

 

Кіноперегляди мають уже традиційний формат: дивимося якісне кіно, котре не часто побачиш по телевізору або в кінотеатрах, обговорюємо фільм та проблеми, які він зачіпає. В ПІ вже можна було побачити фільми «Відьма війни» реж. К. Нгуєна (номінований на «Оскар» у 2013 р.), «Заплати іншому» реж. М. Ледер, «День, коли  я стала жінкою» реж . М. Махмальбаф (переможець Венеціанського фестивалю в кількох номінаціях), «Гра розуму» (не зовсім традиційний аніме-фільм), «Шестиструнний самурай» реж. Л. Манджиа. До міжнародного дня театру 28 березня будемо дивитися «Листопад» А. Маньяса і говорити про те, наскільки мистецтво здатне змінювати людей.    

День мов, за задумом, має допомогти вивчити або вдосконалити володіння різними мовами: як іноземними так і рідною. 19 лютого, напередодні міжнародного дня рідної мови на нас чекав креативний захід під назвою «Темна сторона мови. Соловїний спів та матюки». Питання до обговорення:

-          Ви вважаєте рідну мову солов'їною та калиновою?

-          Говорите вишуканим високим стилем? Чи гнете матюччя замість розділових знаків?

-          А як правильно? Що про це думають лінгвісти, юристи, психологи – і ми самі.

Поговоривши, зрозуміли, що ненормативна лексика теж може бути цікавою і навіть гарною, а стикатися з нею доводилося чи не кожному. Тож тема може мати продовження. Хочеться сподіватися і на те, що колись таки вийде пограти в «Кочевідо» - гру, що дозволяє розширити знання рідної мови навіть спеціалістам.

Далі ми пробували вивчати польську мову з нуля, спробуємо ще зайнятися іспанською, а також будь-якими мовами, на які знайдуться бажаючі ;-). Сторіночка днів мови отут: http://vk.com/den_mov_v_pi

Ще одна тема – музика в ПІ. Ми організували акустичний концерт пам’яті Курта Кобейна, на черзі – квітневий концерт з солістом київського гурту «Колір ночі» М. Бойком та концерт пам’яті Віктора Цоя. 24 лютого чудові музикантки Катя та Сільма влаштували лірично-таємничий майстер-клас гри на блок-флейті, де бажаючі не лише отримали змогу видобути власні перші звуки з цього чарівного інструменту, але й познайомилися з масою цікавої та корисної інформації з історії та теорії музики.

По вихідних у нас відбуваються майстер-класи найрізноманітнішої тематики, і їх перелік ще буде розширюватися.  Тож запрошуємо до співпраці всіх, хто вміє щось цікаве робити руками і не тільки! Уже були майстер клас з мехенді, акторська майстерня (у березні була з дикції,  у квітні будемо вчитися вільно почуватися під час виступу перед людьми, далі щомісяця буде щось новеньке). 18 березня кременчуцькі та полтавські любителі туризму представляли свої мандрівні історії та пісні під гітару, а «попутно» відбулася презентація міжнародного молодіжного обміну в Македонії на тему екології.

Нарешті, любителі «апагаваріть» та послухати інших розумних людей могли знайти цінну для себе інформацію на засіданнях дискусійного клубу Марії Плахотнік та культурно порозмовляти про секс з Реною Джафаровою.

Розуміючи, що з тих чи інших причин не всі бажаючі змогли потрапити на наші зустрічі, ми готові обговорити можливість повторення особливо цікавих заходів.  Тож слідкуйте за анонсами, щоб не пропустити цікавих заходів, і приходьте просто поговорити, почитати, пограти, випити смачного трав’яного чаю чи запашної кави.

Як кажуть, раді вітати дорогих гостей у нашому світлому залі ;-)))

Переглядів: 1001 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0