Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Травень » 17 » Простір Ідей і «Іграшки»
10:59
Простір Ідей і «Іграшки»

Іграшки. Забавки. Інфантильність. Несерйозність. Такий стандартний асоціативний ряд випливає в голові при думці про іграшки. А що якщо це ціла промисловість? Величезна нелегальна й неконтрольована індустрія, яка допомагає цілому місту жити. Всі ці милі пухнастики, лапи, вушка, очі, рожеві, білі, сіренькі, руді…Так живе місто Жлобин в Білорусі. Про них й дивитимемося кіно в Просторі Ідей.

19 травня о 18:00 в Просторі Ідей (вул. Чапаєва, 36Б) відбудеться показ фільму «Іграшки», котрий  транслюватиметься в рамках проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності» за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Білоруське містечко Жлобин через 21 рік після розпаду Радянського Союзу. Більшість місцевих мешканців виживають виключно завдяки виготовленню м’яких іграшок. Єдині покупці цих іграшок – пасажири поїздів, що проїжджають через місто. Проте закон забороняє навіть наближатися до поїзда з іграшкою в руках. Звичайні мешканці Жлобина виготовляють іграшки, продають їх попри сувору заборону, перекидаються слівцем між собою, п’ють, повертаються до роботи над іграшками, співають, б’ються і... знову роблять іграшки.

Фільм литовської режисерки Ліни Лужите був відзначений як найкращий повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документальних фільмів CineDOC 2013 в Грузії.

https://www.youtube.com/watch?v=LcG9S-1p7k4

http://www.docudays.org.ua/2014/movies/artdokfest-prezentuye/igrashki/

Тож запрошуємо на перегляд! Можемо подумати над тим, чим відрізняється виробництво м’яких іграшок від виробництва вагонів й КрАЗів… І чи так це неактуально для нашого міста, як видається на перший погляд?..

Переглядів: 1039 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0