Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Серпень » 18 » Про роботу і відпочинок на Кіпрі
17:47
Про роботу і відпочинок на Кіпрі

Що роблять люди з 9 різних країн світу, коли збираються влітку в курортному містечку на березі Середземного моря? Звісно роблять тяжку розумову працю! Саме так хочеться описати тренінг курс «Соціальне включення для розширення прав та можливостей працевлаштування» («Socialinclusionforempoweringemployability»), який відбувся в кіпрському місті Ларнака з 26 червня по 3 липня поточного року.

 

Здавалося б, літо, сонце, море,пляж… Яка, до біса, робота? Але ж ні. Свідомі молодіжні працівники з Кіпру, Іспанії, Вірменії, Італії, України, Туреччини, Болгарії, Молдови та Албанії цілий тиждень розмовляли про соціальне включення, його необхідність, причини безробіття та про те, як можна вплинути на ці фактори, про необхідний набір компетенцій для вдалого працевлаштування, про зв’язок між соціальними виключеннями та рівнем безробіття.

Але ж робота не вовк, й середземноморський клімат, близькість моря й басейн в готелі сприяли певній розслабленості (особливо після обід). Незважаючи на щоденну активну розумову діяльність (і вечерні презентації національної кухні та традицій) учасники тренінгу також мали можливість відвідати місцеві пам’ятки (наприклад, церкву Святого Лазаря) 

та сусідні цікавинки, такі як середньовічний Коріон, 

наповнений російськими туристами Лімасол, «кіпрську Ібіцу» Айя Напу 

 та пляж Афродити (за легендою ця красуня народилася саме на цьому узбережжі PetraTouRomiou).

І що ж змогло народитися в 30 світлих головах, щоб хоч якось довести всім іншим, що влітку можна не тільки відпочивати, а ще й працювати. Кожна національна команда з 3х людей подумала й визначила найголовніші на їхню думку причини безробіття на своїй батьківщині. З усіма висновками можна ознайомитися тут англійською мовою. А ще спільними зусиллями вдалося створити маленькій фільм про соціальне виключення і компетенції, важливі при працевлаштуванні. Приємного перегляду!

Сиджу, дивлюся на камінці з пляжу Афродіти, згадую хороших людей, тепле море, смачну їжу й думаю… піду поїм :)

Враження Ірини, учасниці тренінгу: «Ларнака запам’яталася теплим морем і милою провінційністю. Ще звернула увагу на відсутність заборів в приватному секторі міста. Коли йшла по вулицях можна було побачити і реально «відчути» життя кіпріотів) Головою направо, а там (ну може в метрі від тебе) бабуся телевізор дивиться і майже всю кімнату видно: рушнички та серветки з геометричним орнаментом та купа горщиків з квітами. Згадалися наші метрові залізні забори…мабуть це ментальні особливості… 

Стародавній Куріон - найвідоміша археологічна пам'ятка Кіпру, найдавніше місто, загиблий в IV столітті від сильного землетрусу. Колись він був одним з наймогутніших міст - держав Кіпру.Місто розташоване в 19 км на захід Лімассола, на кам'янистих пагорбах. З цієї височини відкривається неймовірна панорама. Відомий греко-римський амфітеатр був виявлений в Куріоні у 1949 - 1950 під час розкопок. Я там відчувала себе піщинкою у Вічності.

Крижаною водою вразив Пляж Афродіти, розташований в годині їзди від Лімассола, в бік Пафосу. За переказами, саме в цьому місці народилася богиня любові Афродіта, вийшовши на берег з піни морської. Там дуже красиво.

Піку вражень отримала від нічної Айя Напи. Динаміка нічного життя вражає - величезна кількість молоді всіх національностей (у тому числі росіян, прибалтів, англійців і греків) виходять на вулиці щоб отримати свою дозу драйву. Вир запальної музики, неонових вивісок і лазерних променів, колоритні промоутери і масовий «психоз» веселощів та ейфорії)»

Всім гарного літа, праці та бути залученими!

***

Тренінг курс "Socialinclusionforempoweringemployability", ініційований кіпрською організацією Network for European Citizenship and Identity – NECIта вірменською організацією "SerundPan-ArmenianYouthCenterв партнерстві з Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб», "UnitedprofessionalsforsustainabledevelopmentAssociation(Болгарія), AdalyaYouthClub (AYC) (Туреччина), EuropeanCrossroads(Іспанія), AssociationfordevelopmentofhealthandeducationCEDES (Молдова), AssociazioneulturalMadart (Італія), WALKTOGETHER (Албанія) й відбувся за підтримки Європейської комісії в рамках програми ЄС «Молодь в дії».

 

Переглядів: 999 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0