Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Червень » 13 » Презентація проекту «Моя незалежність» у Європейському містечку
18:08
Презентація проекту «Моя незалежність» у Європейському містечку
11го і 12го червня в Європейському містечку (під Аркою Дружби народів в місті Києві)  в інтерактивному форматі відбувалася презентація проекту «Моя незалежність: двадцятирічні про права людини в 20-річній Україні». 


Два дні мешканці та гості столиці мали можливість  ознайомитися з історіями життя молодих людей, за допомогою інформаційних банерів й брошур «Моя незалежність». Історії, що зібрані під однією обкладинкою, це розповіді молодих людей, життя яких вдалося і не дуже. Проте усі вони по-своєму щасливі.

Презентація проекту відбувалася в рамках заходів Мережі центрів європейської інформації України. Громадські діячі з різних куточків України представляли тему: «Ініціатива майбутнього: молодь». Разом із поширенням інформації про можливості для молоді, органічно було піднято питання реалізації молоддю своїх прав. Потрібно відзначити, що люди старшого покоління стандартно переймалися безініціативністю молоді, а молодь намагалася дати відповідь старшим опонентам та висловити свою громадську позицію.

Двадцять ровесників Незалежності з Кам’янця-Подільського, Одеси, Кременчука і Луганщини, що стали героями проекту, розповіли свої життєві історії. Хтось із них вже успішний і самостійний, хтось тільки вчиться відстоювати себе і шукає своє місце під сонцем, когось доля закинула далеко від України, а дехто вже стільки пережив і побачив, що вистарчило б років на сорок. Кожен з них по-різному оцінює можливості реалізації своїх прав у незалежній Україні.

Загалом презентації вже відбулися в Луганську, Вінниці, Хмельницькому, Сумах, Чернівцях, Кіровограді, Львові, Кременчуці.

Кому не пощастило потрапити на презентацію та отримати бажану збірку життєвих історій, той може ознайомитися з брошурою в електронному варіанті на порталі Мережі центрів європейської інформації http://ukrcei.org/ 

Довідка:

Брошура видана в рамках проекту «Моя незалежність: двадцятирічні про права людини в 20-річній Україні», що реалізовується благодійною організацією «Центр освітніх ініціатив» зі Львова. 

Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Історії про героїв підготували п’ять груп, що представляють:
  • Громадську організацію «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» (Полтавська область),
  • Луганську спеціалізовану школу № 11,
  • Одеський національний університет ім.І.Мечникова та Центр дитячої і юнацької творчості,
  • Раду школярів міста Кам’янця-Подільського «Нова генерація лідерів» (Хмельницька область),
  • Чмирівський навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія» (Луганська область).
Допомогу в організації презентацій надає Мережа центрів європейської інформації України.
Переглядів: 1088 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0