Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Презентація міжнародного мистецького проекту «FluxArt» у Кременчуці
08:27
Презентація міжнародного мистецького проекту «FluxArt» у Кременчуці
У Кременчуцькій художній галереї 4 грудня о 15:00 відбулась презентація міжнародної ініціативи «FluxArt – мистецький проект вздовж Дніпра та Рейну», яку представляє Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» спільно з театром BAAl novo (Оффенбург, Німеччина).



Керівник проекту розповіла, що його метою є підвищення обізнаності про творчі цінності на території ЄС та в Україні шляхом заохочення інновацій художнього вираження та обміну місцевим досвідом на транснаціональному рівні; побудова «мосту» між різними націями; ініціювання художнього процесу між молодими українцями та німцями навколо ідеї особистості, пов'язаної з метафорою ріки; представлення перфомансу великій аудиторії в Україні, Німеччині та Молдові. Художнім центром виступають ріки Дніпро та Рейн, які за творчим задумом уособлюють українців та німців, і в результаті мають злитися в спільну ріку культури і мистецтва. До участі запрошуються митці різноманітних сфер та напрямків.
У рамках проекту українці та німці покажуть власне бачення ідеї ідентичності через метафору річок Дніпра та Рейну на сторінці групи: facebook.com/groups/fluxart/. Щотижня будуть проходити регулярні зустрічі для обміну ідеями між митцями у МПК ім. Петровського. 



Пізніше професійні режисери оцінять усі продукти (запропоновані на сторінці та під час зустрічей), а відібрані учасники зроблять невеликі театральні постановки. У квітні 2012 року проект завершиться феєричним дійством на сцені МПК ім. Петровського. Будуть залучені актори, музиканти, художники та інша талановита молодь Кременчука та Офенбургу (Німеччина). Крім того, планується провести виставку найкращих творчих робіт учасників та вуличні акції.

Партнерами проекту виступають Кременчуцький Троїцький театр та Німецький культурний центр «Wiedergeburt».

Проект реалізується за підтримки Управління культури та туризму виконавчого комітету міської ради міста Кременчука.
 
Зустрічі відбуватимуться щочетверга у МПК ім. Петровського. Початок о 17:00. Запрошуємо до співпраці усіх бажаючих!
За додатковою інформацією звертайтеся до керівника проекту, Юлії Кучевської, за телефоном 0961558766 або e-mail: jul.kak@mail.ru.
Переглядів: 1124 | Додав: Пеппі | Рейтинг: 0.0/0