Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Червень » 23 » "Одне місто - один показ" (с) - «Депеш мод» у Кременчуці
11:28
"Одне місто - один показ" (с) - «Депеш мод» у Кременчуці

Від п’ятниці в нашому місті побільшало прихильників Степана Галябарди, Сергія Жадана, Михайла Лук’яненка та «Депеш мод» :)

20 червня відбувся довгоочікуваний прем’єрний показ фільму харківського режисера Михайла Лук’яненка за книгою харківського ж письменника Сергія Жадана «Депеш мод». Спочатку журналісти та й просто бажаючі мали змогу поспілкуватися з режисером. Розмова була відверта і душевна, говорили про творчість, політику й ставлення до ЗМІ. Близько 30 глядачів (чи це й усі шанувальники сучасного українського мистецтва в нашому місті?) дещо насторожено дожидалися сеансу. Адже ніхто не знав, що від нього очікувати… Режисер розповів на брифінгу, що Жадан питався, чому не робили фільм російською. Адже наркомани в житті не говорять вишуканою літературною мовою з питаннями «Що?» та «Чому?» замість «шо?» і «чьо?». Російськомовний авторський колектив не помітив невідповідності, а письменник звернув на те увагу. Разом з тим, на питання «А матюки будуть?» відповідь була  «Аякже!».

Не затягуючи інтригу, скажу одразу, що настороженість пройшла в перші кілька хвилин перегляду. Глядачі щиро реготали, бо було дійсно смішно, і ніхто вже не переймався штучністю вимови. Степан Галябарда і хор монгольських міліціонерів ризикують стати героями анекдотів і крилатих висловів навіть для тих, хто не читав Жадана.

З позитиву – відгуки глядачів:

  • Хоч я й не люблю «Депеш мод», фільм класний!
  • А я вже читаю книгу, треба ж знайомитися з класикою.
  • Хочемо прочитати «Депеш мод», треба у доньки взяти.
  • Блін, які позитивні наркомани.
  • Круто... трошки по-наркоманському дурнувато, зате весело!!!!)))) Актори молодці. Режисер молодець. Та й Жадан молодець. Таке написати - треба уміти!!!             
  • Спасибі режисеру, акторам, музикам, оператору, Степану Галябарді та хору монгольських ментів за крутий фільм і класний настрій. З нетерпінням чекаємо на маленького Джізуса в наступних серіях.
  • … Фільм крутий, цікавий і повчальний. Надзвичайно актуальна робота, після перегляду якої виникло непереборне бажання прочитати книгу. Фільм «Депеш мод» можна рекомендувати до застосування у навчальному процесі у школах та ВНЗ.

Що сказати на закінчення? Хочеться продовження, ось що ми скажемо пану Михайлу та акторському колективу. Чекаємо їх нових фільмів та готуємося отримати задоволення…

P.S. У кого виникло бажання прочитати книгу – не стримуйте себе, читайте). Не маєте книги і не знаєте, де взяти – прийдіть у ПІ, в нас є (навіть з автографом)

P. P.S. У кого виникло бажання подивитися фільм або підтримати його творців – домовляйтеся з ними у соцмережах. Вони відкриті до спілкування http://vk.com/dm_pi

P. P. P.S. Хто не знає, про кого й про що йдеться – спитайте в Гугля, він підкаже)

Переглядів: 1014 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0