Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Листопад » 7 » «Можна жити де завгодно і не робити нічого, а можна жити десь в селі і бути в центрі подій та робити цікавим своє життя» (c)Ігор Чайка
17:25
«Можна жити де завгодно і не робити нічого, а можна жити десь в селі і бути в центрі подій та робити цікавим своє життя» (c)Ігор Чайка

5 листопада в «Просторі ідей» відбулася презентація документального фільму «Губін». На показі  були присутні режисер Ігор Чайка та головний герой Володимир Губін.

 Головна ідея фільму – багатогранність людської душі і бажання зробити своє життя яскравішим. У кожній з трьох частин: «Млин», «Млиноманія» та «Осінь млиномана» розповідається про різні сторони життя головного героя Володимира Губіна. Всі події відбуваються на Вінниччині, у селі Сокілець.

 

У Сокільці є місцева цінність – водяний млин. Пам’ятка  історії, побудована ще наприкінці 19 століття графом Потоцьким, довго використовувалася за призначенням. У млині працювала більша частина села, включаючи  батька головного героя. Потім сталася пожежа і млин вийшов з ладу. Місцева влада вирішила зруйнувати його й на цьому місці встановити ГЕС. Головний герой вважав цей млин, місце де він стоїть, джерелом енергії. За його словами, це - «центр Всесвіту». Не дивно, що він постав на захист реліквії. Коли вперше було відстояне право на існування млина, зявилася нова загроза. Російські бізнесмени заявили про намір збудувати на його місці чотирьохзірковий готель. Вони масово почали наймати жителів села і місцеву міліцію для рейдерських нападів. Ось уже протягом 10 років Володимир Губін бореться за право на життя реліквії.

 Володимир – один із засновників етно-фестивалю «Млиноманія» в селі Сокілець. Музиканти, художники  та інші творчі люди щоліта презентують там свої творіння. В фільмі є відеоматеріали з минулорічного фестивалю, куди з’їжджається молодь з усіх куточків України (і не тільки), аби отримати масу нових емоцій та вражень, поринути в ауру природи, позбавлену метушні  міста. Цей фестиваль існує вже протягом 7 років і з кожним роком набуває все більшої популярності. В  цьому році там зібралося вже більш ніж 3000 осіб.

Взагалі цей фільм захоплює життєрадісністю головного героя, його унікальністю. Він бачить у всьому позитив, живе позитивом і все робить з позитивом. Володимир радіє всьому, що відбуваються в світі: кабачкові, який схожий на гарбуз, розмальованій осінню гілочці, кільком грибочкам, знайденим у лісі. Дехто вважає його дивним, але бути не таким як інші – не означає щось погане. Це, навпаки, круто. До нього тягнуться люди, адже він заряджає енергією всіх оточуючих.

У фільмі використана авторська музика і є дуже цікаві відеокадри,які знімав сам Губін, щоб підняти собі настрій.

Бажаємо приємного перегляду. Показ фільму буде сьогодні, 7го листопада о 21:35 на телеканалі "Візит", а о 21:20 на тому ж каналі "Візит" можна буде переглянути інтерв'ю з авторами.

* * *

Показ відбувся в рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA. В Кременчуці проект реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, ТРК «Візит» та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

Вікторія Залюбовська

Переглядів: 909 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0