Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Мережа Центрів європейської інформації України залучає до проведення Днів Європи нових партнерів
17:33
Мережа Центрів європейської інформації України залучає до проведення Днів Європи нових партнерів

           Понад 60 організацій висловили готовність відзначати у своїх громадах Дні Європи в Україні-2014. 7-9 лютого в Чернігові учасники семінару-наради обговорили можливі заходи в рамках цьогорічної кампанії: діалоги порозуміння, вуличні університети, покази документального кіно, зустрічі з експертами на тему європейського вибору тощо. 

Пройшли заняття, на яких обговорювалась актуальність поширення інформації про європейські цінності та принципи. Учасники наради висловилися за широке включення до проекту експертів, громадських організацій та ініціатив. Вже зараз задекларували бажання приєднатися до діалогів про цінності колеги з Громадянських діалогів https://www.facebook.com/maidan.culture, з команди «Основи свободи» http://www.iofc.org/uk/zaproshennia-do-dialogu-kyiv_13022014_ukr, ряд журналістів, вчених, експертів.

Учасники наради розробили підходи та критерії для сприяння втіленню регіональних ініціатив з просування європейських цінностей. Обговорили інформаційну складову кампанії, формат співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Корисним було включення у роботу наради Вікторії Бриндзи з експертної компанії pro.mova. Експерт у своїй презентації пояснила, як зрозуміти українське суспільство, представила бачення творення змін, формування довіри та відповідальності в українців, їх здатності до дії.

Проведення семінару стане першим етапом проектної діяльності Мережі центрів європейської інформації України у залученні районних центрів та малих міст України до діалогу про цінності. Хочемо, аби до проекту долучилися громадські діячі, письменники, режисери. Ми сподіваємося донести сутність європейських цінностей до громадян, зробити їх вибір свідомим, обґрунтованим.

*******

Організатором заходу виступив  Центр європейської інформації у Полтавській області та громадська організація Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» (http://pl.ukrcei.org) під егідою Мережі центрів європейської інформації України за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

Проект «Дні Європи в Україні-2014. Діалоги про цінності» передбачає привернення уваги громадян України до європейських цінностей та стандартів шляхом залучення до діалогу та до партнерства з Мережею ЦЄІ України активістів у районних центрах, експертів, вчених, режисерів, письменників. Кампанія відзначення Днів Європи в Україні у форматі «Я поділяю європейські цінності» проходить у містах Україні з 2011року. Портал  - http://ukrcei.org, e-mail: ukrcei@gmail.com

Європейська програма Міжнародного фонду «Відродження» має на меті сприяння європейській інтеграції України шляхом фінансової та експертної підтримки громадських ініціатив. Детальніше про програму: www.irf.ua

Переглядів: 865 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0