Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Листопад » 6 » Кременчук знову фестивалить! DOCUDAYS UA знову в місті!
17:16
Кременчук знову фестивалить! DOCUDAYS UA знову в місті!

6 листопада у міськвиконкомі відбулася прес-конференція, що анонсувала 9й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Кременчуці. Організатори заходу наголосили на важливості привернення уваги громади до проблеми дотримання прав людини у суспільстві та анонсували програму фестивалю.

  

Розпочнеться фестиваль 12го листопада ретроспективою фільму минулорічної програми «Килимок», а також показом короткометражного фільму про довічно засудженого Олександра Рафальського. Також цей захід буде доповнений акцією «Молодь знає! Молодь контролює!» («Жовта картка міліції»), дискусією про міліцейське свавілля та як від нього вберегтися. Відкриття фестивалю відбудеться о 18й годині в приміщенні галереї QБ.

А от подальші покази (з 13го по 17те листопада) відбуватимуться на двох відкритих для відвідувачів майданчиках. Щодня о 14й годині відбуватимуться покази в Центральній бібліотеці для дітей ім. І.Ф. Торубари (вул. Леніна, 12/16), а о 18й – в Галереї QБ (вул. Перемоги, 3-А). Кінопокази будуть супроводжуватися дискусіями із залученням експертів.

Фільми, що складають цьогорічну програму фестивалю, відрізняються різноманітною тематикою, яка буде близька нашим мешканцям. Це й короткометражні бачення світу молодих режисерів з пострадянського простору, й філософські роздуми про життя й героїзм, й прагнення та підтримка дітей до мистецтва, історія копанок на Донбасі та людей, приречених хворобою, незалежно від віку, статі та соціального положення.

Сподіваємося, Вам буде цікаво й пізнавально!

Питання, пропозиції до співпраці за телефоном 0501449467 Альона

***
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Галереєю QБ та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

 

Мандрівний фестиваль Docudays UA- 2012 відбувається за підтримки:

Національного фонду підтримки демократії (США),

Міжнародного фонду «Відродження»,

Чорноморського фонду задля регіонального співробітництва.

Movies that Matter,

Партнери:

Державне агентство України з питань кіно,

Human Rights Film Network (Міжнародна мережа фестивалів з прав людини),

Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини».

Організатори фестивалю Docudays UA:

Українська Гельсінська Спілка з прав людини,

Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,

Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я,

Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

Переглядів: 946 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0