Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Червень » 19 » Кременчук приймає відому виставку від Чеського центру!
14:12
Кременчук приймає відому виставку від Чеського центру!

Всесвітньовідому виставку «Двадцять років на празьких площах» можна оглянути у Кременчуці! Відкриття виставки у нашому місті відбудеться 24го червня о 16й годині в Просторі Ідей (ПІ) за адресою: вул. Чапаєва, 36Б (вхід з двору). По закінченні запрошуємо на перегляд фільму про легендарного чеського екс-президента Вацлава Гавела.

Виставка триватиме до 24 липня 2013 року. Тож запрошуємо разом згадати визначні події цих двадцяти років (1993-2012) за допомогою фотокадрів із чеських і словацьких вулиць та площ, які були свідками великих подій!

 

Що ми знаємо про Чехію? Невеличка країна Центральної Європи, популярна серед наших туристів та шукачів роботи поза межами України, чеське пиво, Вацлав Гавел (ким точно був більшості буде важко згадати), частина (можна сказати половина) Чехословаччини, й звісно Прага. Але насправді це далеко не вся Чехія. Тож запрошуємо на виставку від Чеського центру «20 років на празьких майданах».

1 січня 2013 року виповнилося двадцять років з часу виникнення самостійних країн Чеської Республіки та Словацької Республіки. Про взаємини чехів і словаків саме в цей період нагадає виставка «20 років на празьких майданах». Виставка, яка є результатом чесько-словацького проекту, свідчить про визначні події двох десятиліть існування обох держав. На основі фотокадрів з чеських і словацьких вулиць та площ виникло досить потужне свідчення про історію останніх двадцяти років, коли Чеська Республіка та Словацька Республіка йшли кожна своїм шляхом. Площа, як природне місце для зібрання мешканців міста – свідок визначних подій політичної, культурної, суспільної і спортивної історії, місце для часто протилежно спрямованих демонстрацій. У фотографіях також відображається спонтанний та організований самовияв суспільства. Виставка буде цікава творчим людям, спраглим до нових знань, активним громадянам міста.

Виставка далі подорожуватиме усім світом

Кадри з цього періоду, що відображають важливі події минулого двадцятиліття, протягом року побачать відвідувачі Чеських центрів або представницьких організацій у Бразилії, Берліні, Братиславі, Брюсселі, Будапешті, Бухаресті, Гаазі, Києві, Мадриді, Мілані, Мюнхені, Софії, Відні та Вільнюсі. Готуються також презентації у Гонконзі, Лос-Анджелесі, Нікосії, Тбілісі, Ризі, Ер-Ріяді. Цей цікавий мандрівний проект від Чеських центрів не можна залишити поза увагою!

***

Виставка постала за підтримки Міністерства культури Чеської Республіки, Міністерства культури Словацької Республіки та Міністерства закордонних справ Чеської  Республіки. Співорганізатором виставки виступає Чеський центр в м. Києві. В Кременчуці виставку приймає ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб». Простір Ідей –місце експозиції виставки, креативне місце для творчого розвитку, інтелектуального відпочинку, зустрічей людей.

Питання, деталі – 0501449467, 0982396518 Альона.

Переглядів: 893 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0