Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Квітень » 26 » Корупція як фактор, на якому будується система
10:34
Корупція як фактор, на якому будується система

«Сочинська Олімпіада привнесла до світового лексикону такі слова, як «откат» і «распил», - це цитата з фільму «Путінські ігри» Алєксандра Ґєнтєлєва. Саме цей фільм вчора, 25 квітня, переглядали й обговорювали в Просторі Ідей. У стрічці дається визначення цих слів, а нам сумно визнавати, що українцям вони зрозумілі без пояснень.

 Фільм «Путінські ігри» відкрив серію показів стрічок Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, які  транслюватимуться в рамках проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності». І якщо під час фестивалю в Києві в глядацькій залі яблуку не було, де впасти, то в Кременчуці спраглих до документального кіно виявилося не так багато. Проте нікого фільм не лишив байдужим.

Як це так, держава зробила тебе бомжем? Хто собі як уявляє 45 мільйонів доларів (озвучений бюджет Сочинської Олімпіади) і золоту дорогу (вартість траси Адлер-Сочі така, що її можна було б викласти з золота або з чорної ікри)? А як було в Україні під час підготовки до Євро-2012? Ці та інші питання звучали під час палкого обговорення. Проводили паралелі та порівняння, й сумували від того, що люди готові жити в нелюдських умовах, якщо так потрібно для Олімпіади та країни (сім’я з трьох людей була виселена з власного помешкання, яке пізніше було зруйновано, до кімнатки пансіонату 8 кв.м. завбільшки – авт.). А ще запам’ятався піар-хід сочинського мера (очільники інших міст теж можуть мотати на вус) – показово на камеру носити стареньким бабцям клунки, навіть незважаючи на їх спротив. Чом би ні?

Слова «корупція» і «корупціонер» вже давно стали не просто проблемою нашого середовища, а й ніби лайливими словами як «дурень» чи «баран». Ніби й образитися хочеться, але не дуже. Це сумно, і з тим треба щось робить.

А ми Вас запрошуємо до Простору Ідей на інші покази від Docudays UA в рамках Днів Європи:

19 травня о 18:00 – фільм «Іграшки» - http://www.docudays.org.ua/2014/movies/artdokfest-prezentuye/igrashki/

23 травня о 18:00 – «Дивне кіно» - http://www.docudays.org.ua/2014/movies/docupravo2014/divne-kino/

***

Організатором проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності» виступає  Центр європейської інформації у Полтавській області та громадська організація Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» під егідою Мережі центрів європейської інформації України за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Інститут світової політики та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

сupitoshka@inbox.ru

050 144 94 67, 098 239 65 18

Альона Глазкова

Переглядів: 941 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0