Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Як кременчужани доторкнулися до демократії
11:35
Як кременчужани доторкнулися до демократії
Мешканців нашого міста вуличною виставкою не здивуєш. 24 серпня їх дивувала тематика фотовиставки «На перехресті демократизації» - активна участь молоді в громадському житті. В святковий день 21-річчя Незалежності України кожен кременчужанин міг урізноманітнити своє дозвілля. Окрім купування хот-догів та повітряних кульок можна було переглянути роботи фотографів-аматорів у сквері Жовтневому. Світлини, що в креативний спосіб були розвішані на ниточках між дерев, презентували бачення демократичних цінностей молоддю з Вірменії, Естонії, Латвії, Росії, Чехії та України. 


Доповнили виставку світлини, зроблені під час Кременчуцької літньої екологічної школи-2012. За час тривання школи молоді люди з різних куточків України провели екологічний квест в парку «Придніпровський» та спільно з художником розмалювали один з кременчуцьких тролейбусів у стилі еко-арт. Також учасниками були проведені екологічні просвітницькі заняття, кіноперегляди, майстер-класи в своїх містах. Вищезазначеними акціями молодь хотіла виразити свою активну позицію щодо захисту екології та привернути увагу інших до екологічних проблем. Світлини ілюструють ці події. 



День Незалежності був обраний організаторами для презентації виставки тому, що незалежність та  демократія мають прямий зв’язок (принаймні, так мало б бути). Виставка вже була презентована в м. Угале та м. Вентспілс (Латвія), а у вересні очікується презентація її в Єревані (Вірменія), Петрозаводську (Росія), Трінці (Чехія), Таллінні (Естонія) та Дніпродзержинську (Україна). 



Тож поки організатори займалися приклеюванням неслухняних світлин до паспарту, мешканці міста насолоджувалися унікальним інтелектуальним продуктом. Сподіваємося, було «смачно» J

***

Метою фотовиставки є візуалізація результатів молодіжного обміну «On the crossroad of democratization», що відбувся в липні цього року в Латвії. Проект відбувається за підтримки програми Європейської комісії «Молодь в дії».

Організатором фотовиставки є Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб». Контакт – 0501449467 Альона.

Переглядів: 987 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0