Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Березень » 10 » ГУРТ “FREIGEIST” У ПРОСТОРІ ІДЕЙ: РЕКОРД ДУШЕВНОСТІ І ТЕПЛА!
17:56
ГУРТ “FREIGEIST” У ПРОСТОРІ ІДЕЙ: РЕКОРД ДУШЕВНОСТІ І ТЕПЛА!

Нелогічний, але симпатичний подарунок Тарасу Григоровичу зробив гурт "Freigeist". 9 березня усі чисто патріоти святкували день народження Тараса Шевченка і клялися у вічній любові до нього. Кобзи, бандури та сопілки звучали в цей день по всій Україні. А от волинку і колісну ліру, очевидно, можна було почути лише в «Просторі ідей». Бо в нас відбувався концерт гурту FREIGEIST, що в перекладі  означає «вільний дух».

Як анонсували виконавці, в програмі передбачалася традиційна музика Європи темної й похмурої епохи Середніх віків (XV – XVII ст.) та традиційна музика Ірландії. Виявилося, що нас дещо обдурили. Бо, при всьому бажанні, нічого темного й похмурого на концерті знайти не вдалося. 60 глядачів і семеро музикантів посміхалися, пританцьовували і підспівували, спілкувалися й отримували задоволення від класної музики. Додатковим бонусом були розповіді про задіяні музичні інструменти. Від їх незвичності й розмаїття просто розбігалися очі: три волинки (іспанська, мала середньовічна та велика середньовічна), колісна ліра, два барабани, незліченна кількість флейт різного виду та розмірів, тамбурин. Найзвичнішими для недосвідченого глядацького ока були гітара та акордеон. Але й вони звучали цілком по-середньовічному та по-іспанськи.

Як і на попередньому концерті Freigeist, не обійшлося без невеличкого майстер-класу з середньовічних ярмаркових танців. І не питайте, як вдалося знайти для нього місце в переповненому залі, бо ми самі не знаємо J. Врешті, на ярмарках зазвичай теж збирається багато народу в одному місці.

Ще одна родзинка вечора – перша спроба прямої трансляції на Інтернет-радіо www.prostir.org.ua. Зі зрозумілих причин, ми не могли її послухати, але свідки стверджують, що експеримент вдався. Тож ті, хто з якоїсь причини не зміг побувати на концерті, зможуть прослухати його на сайті. Він поки що працює в тестовому режимі, але ми  стараємося). Але мушу вас запевнити, що живе звучання набагато краще та цікавіше.

Щиро дякуємо всім-всім хто прийшов: музикантам за подароване свято, фотографам та відеооператорам – за фото/відео, а глядачам – за відкритість та гарний настрій.

Єдиним мінусом була зависока температура та невелика задуха в залі, але сподіваємося, що це не дуже псувало настрій присутнім. Зазвичай у нас значно свіжіше).

P.S. Якщо я неправильно обізвала якийсь інструмент – не ображайтесь і виправте дилетанта.

Переглядів: 886 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0