Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Екватор: культ Гагаріна та помилкова справедливість
00:00
Екватор: культ Гагаріна та помилкова справедливість

Календар на ноутбуці показує дату «14.11.2012» й пізню годину. А це значить, що вже половина з шести фестивальних днів промайнула. Якою ж була ця середа?

 

14го листопада на денному кіноперегляді о 14й годині в Центральній бібліотеці імені І.Торубари Кременчуцької міської ЦБС для дітей відбувся показ стрічки про «славный город Гагарин» – «Гагарінленд». Цього разу показ відвідали найстарші школярі, одинадцятикласники. Попереджені про немалу тривалість фільму та стьобно-філософський зміст, вони мужньо й зосереджено переглянули кінострічку від початку до кінця, незважаючи на невеличкі технічні труднощі зі звуковим обладнанням. На жаль, 86 хвилин саркастично-кінематографічного погляду на місто Гагарін та культ особистості Юрія Олексійовича зайняли весь час, відведений школярам на відвідування заходу. Тож одразу після фільму з вибаченнями від вчителя («Ми обговоримо цей фільм на класній годині») й невимовним щастям в очах школярів, усі вони дружньо підірвалися й побігли до роздягальні з верхнім одягом, розуміючи, що їм вдалося уникнути дискусії про «совок», Гагаріна, купальники та горілку. Організаторам довелося обговорювати фільм у вузькому колі своїх колег та кременчуцької журналістки. Дискутували щодо геніальних назв комплектів жіночої білизни, ракети, як методу зв’язку з Юрієм Олексійовичем, гагарінських піонерів та вдалих режисерсько-операторських ходів.

Вечірній фестивальний показ о 18й годині в Галереї QБ зібрав тих, кому не байдужа тема ВІЛ /СНІДу, хворих на ВІЛ/СНІД та всього, що з цим пов’язано. Глядачам була презентована стрічка нідерландського режисера Яна Кейпера «Грішна хвороба». Аудиторія глядачів виявилася чисельнішою, ніж кількість тих, хто залишився на обговорення. Але серед присутніх були представники благодійної асоціації допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД «Світло надії», Світлана Бутенко та Анна Сердюк. Саме вони були експертами на цій кінозустрічі й відповідали на непрості запитання присутніх. Проводилися паралелі з ситуацією в Україні та в Кременчуці, дискутували щодо справедливості цього світу, превентивних методів, жахаючої соціальної реклами та роботи зі школярами. Тож співробітниці галереї вже не вперше довелося натякати, що час розходитися по домівках.

Завтра на нас чекає «Шахта № 8» на денному сеансі для школярів та сповнений любові «Останній акорд». На тому ж місці, в той же час J

***

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Галереєю QБ та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

 

Переглядів: 886 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0