Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Серпень » 9 » Екологічні активісти здивували місто… тролейбусом
11:22
Екологічні активісти здивували місто… тролейбусом

7 серпня група екологічних активістів власноруч розмалювала тролейбус у Кременчуці. Це були учасники 2ї сесії Кременчуцької літньої екологічної школи, які скоєним вчинком хотіли виразити свою активну позицію на захист навколишнього середовища, популяризувати екологічний транспорт та привернути увагу пересічних мешканців міста до екологічних проблем.

  

Вже не вперше молоді люди з різних куточків України намагаються привернути увагу кременчужан до проблем екології в креативний спосіб. Під час першої сесії у липні учасники організовували в Парку культури та відпочинку «Придніпровський» еко-квест і дарували учасникам власноруч розмальовані екологічні торби, із закликом користуватися сумками багаторазового використання й відмовитися від ненадійних поліетиленових кульків. Серпнева ж сесія в плані мистецькому була «габаритнішою». Тролейбус, як об’єкт-носій мистецтва був обраний не випадково, адже цей вид громадського транспорту є найбільш екологічним із доступних пересічним громадянам. Тож, молоді люди хотіли не тільки звернути увагу на проблеми екології, а й креативним способом закликати мешканців Кременчука користуватися тролейбусами та зменшувати власний негативний вплив на кліматичну ситуацію. 

Як розповіла одна з активістів Ірина Бажан (м. Харків), хлопці і дівчата особисто розмальовували тролейбус і робили це з великим задоволенням. Це один із найяскравіших моментів за все літо. «Дуже приємно відчувати, що ти безпосередньо доклав зусиль і прийняв участь у такій екстравагантній і незвичайній події. Інші учасники також отримали море позитивних емоцій від проекту, а самі кременчужани зможуть оцінити їхню творчість вже найближчим часом.»

Аліна Полякова (м. Запоріжжя): «Екологічний вид транспорту було розмальовано за ескізами учасників, які в цілісну картину скомпонував художник. Тож кожен знайшов на ньому свою частинку і розмалював, тим самим долучившись до цього грандіозного дійства». 

Лілія Бетке (м. Стаханов): «Все ринулись брать баллончики, искать себе место на троллейбусе и рисовать. Каждый хотел внести свою лепту, а в дружной работе звучали советы. И снова обсуждались мечты о том, как наш троллейбус в первый раз выедет из КТУ (Кременчугского тролейбусного управления), как жители города будут с интересом рассматривать его, о том, что наша работа не пройдет даром и каждый, кто увидит наше творение, всерьез задумается над экологической обстановкой в городе, области, стране, задумается над своей ролью в процессе восстановления экологии региона.

Если каждый из нас приложит хотя бы незначительные усилия и сделает шаг навстречу окружающему нас миру, жизнь на планете Земля заметно улучшится!» 

Оксана Хомік (м. Новояворівськ): «Учасники, повні ентузіазму та вражень, залишилися задоволеними своєю роботою та надіються, що зможуть донести до людей ідею бережливого ставлення до навколишнього середовища. Дуже хочеться побачити перших пасажирів, які займуть «місця для небайдужих», та їх реакцію. Приємно знати, що ось ми всі роз’їдемося по своїх домівках, а наші ідеї ще довго будуть нагадувати мешканцям Кременчука про наше цікаве перебування у цьому чудовому місті!».

Олена Щеглова (м. Золоте): «Очень занимательно было включиться в работу, и в этих респираторах, перчатках и рабочей одежде, в которой мы всем напоминали стройотряд, почувствовать себя художником граффити. Лично мне это очень понравилось, так как я впервые работала с красками такого типа (баллончиками)».

Дар’я Школенко (м. Запоріжжя): «Ми, учасники, сподіваємося, що люди, побачивши цей тролейбус, надихатимуться його екологічним меседжем і не шкодитимуть природі».

 

Артем Баранник (м. Луганськ): «Остается верить, что троллейбус прослужит еще очень долго, и, возможно, в будущем станет экспонатом музея, как символ начала перемен и перелома мышления в начале нашего нелегкого, современного и стихийного ХХІ века».

Організатори щиро дякують заступнику Кременчуцького міського голови Віталію Малецькому за організаційну допомогу та підтримку ідеї стильного тролейбуса, керівникові Кременчуцького тролейбусного управління Олександрові Вертюху за відкритість та готовність до співпраці.

При підготовці використані матеріали Дар’ї Солобай, Ірини Бажан, Оксани Хомік, Аліни Полякової, Дар’ї Школенко, Лілії Бетке, Олени Щеглової, Катерини Скальської та Артема Баранника

***

Організатором Кременчуцької літньої екологічної школи виступає Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб». Метою проекту є навчання молоді різних населених пунктів України креативним способам промоції ідеї сталого розвитку, збереження довкілля і азам екологічної журналістики. Учасниками школи стали 20 молодих людей з різних міст України, яких відібрали за мотиваційними анкетами з-поміж 65 претендентів.

 

Контакт:

Олег Овчаренко 0672768826

Переглядів: 1325 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0